Goedemorgen Bitcoin: Genesis leende $2,36 miljard uit aan failliete 3AC

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Binance krijgt boete van De Nederlandsche Bank

De grootste cryptobeurs van de wereld heeft een boete gekregen van De Nederlandsche Bank (DNB). Het gaat om een bestuurlijke boete van 3.325.000 euro.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Binance Holdings Ltd. zou zonder de vereiste registratie diensten aanbieden in Nederland. Dat meldt de centrale bank op haar website. Bedrijven en hun directeuren moeten door een registratieproces als ze bitcoin willen kopen en verkopen. DNB heeft daarin de rol als toezichthouder.

Coinbase ontvangt goedkeuring in Italië

De Amerikaanse cryptobeurs Coinbase heeft goedkeuring gekregen in Italië. Het bedrijf voldoet aan de regels om bitcoin en andere tokens aan te bieden in het land.

Coinbase zet groots in op Europa. Italië is daarin een volgende stap. Coinbase is goedgekeurd als cryptodienstverlener. Voor deze goedkeuring konden Italianen overigens ook (net als Nederlanders) aan de slag bij de beurs.

Het verschil is dat de diensten nu allemaal onder toezicht van de Organismo Agenti e Mediatori (OAM) vallen. De toezichthouder is verantwoordelijk voor het voorkomen en opsporen van witwassen.

Cryptobedrijf Genesis leende $2,36 miljard uit aan failliete 3AC

Genesis Asia Pacific, een aparte divisie binnen de cryptogeldschieter Genesis, leende maar liefst $2,36 miljard uit aan het ingestorte hedgefonds Three Arrows Capital (3AC).

Genesis Trading is weer onderdeel van die eigendom is van Digital Currency Group, tevens het moederbedrijf van het Amerikaanse Grayscale Trust.

In eerdere berichtgeving verklaarde Genesis dat het “een potentieel verlies van negen cijfers had” door zijn blootstelling aan 3AC. De exacte omvang van de schuld was tot nu toe niet bekend.

The Block heeft echter documenten in handen gekregen waarin meer duidelijk wordt. De mediasite benadrukt dat er een openstaande lening is van $2,36 miljard die 3AC aan Genesis verschuldigd is. Er stond wel onderpand tegenover, waar Genesis zo’n 20% van níet terugkrijgt.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!