Goedemorgen Bitcoin: Goldman Sachs komt met rapport over BTC

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Deze Nederlandse ondernemer biedt meer dan 1.000 werknemers salaris in Bitcoin

Je salaris in bitcoin ontvangen klinkt als iets voor de toekomst, maar langzaam maar zeker wordt het normaler. Gisteren was het de beurt aan de grootste Domino’s Pizza franchisenemer van Nederland om het personeel salaris in BTC aan te bieden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De uitbetalingen worden geregeld door BTC Direct. De aankondiging komt niet helemaal uit de lucht vallen, want het was gisteren Bitcoin Pizza Day.

Goldman Sachs komt met uitgebreid rapport over Bitcoin: is het een ‘echte’ assetklasse?

De grote investeringsbank Goldman Sachs komt met een nieuw rapport over bitcoin. De bank noemde bitcoin nog geen jaar geleden absoluut geen bellegingscategorie. Nu is het tijd voor een nieuwe blik.

Verschillende screenshots van het rapport gaan inmiddels rond op Twitter. Het rapport heeft een weinig opvallende titel: ‘Crypto: a new asset class?’

Bitcoin ETF in Canada had moeite met harde daling

Het is een pijnlijke week voor de prijs van Bitcoin, de munt daalde met zo’n 25% in waarde. Mede door de het nieuws uit het kamp van Elon Musk/Tesla en het land China ontstond er paniek in de markt.

Het is een van de eerste keren dat er zo’n daling plaatsvond tijdens het bestaan van verschillende ETF’s (exchange traded funds) in Canada. Volgens een verslag van The Financial Times had de ETF van Horizon moeite met de daling en ontstond er tijdelijk een markt ontwrichting. Dit had als gevolg dat sommige orders van investeerders niet door kwamen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...