Goedemorgen Bitcoin: Goud gaat verliezen van BTC

Goedemorgen! De bitcoin prijs is 18,848.93USD. We hebben het laatste nieuws voor je op een rijtje gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

De Grote Nederlandse Bitcoin Enquête: 16 vragen over BTC

Hoe ziet het profiel van de gemiddelde Nederlandse bitcoiner eruit? Tijd voor een korte enquête. Bij welke prijs verkoop je jouw bitcoin en hoe ziet je portfolio eruit? Dat en meer in de enquête.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Tesla accepteert Bitcoin als betaalmiddel voor nieuwe auto

Tesla accepteert bitcoin als betaalmiddel voor een nieuwe auto. Dat maakt directeur en oprichter Elon Musk bekend.

De functionaliteit is in Nederland echter nog niet uitgerold, voorlopig kunnen alleen Amerikanen hun zuurverdiende digitale goud gebruiken om direct een Tesla te kopen.

Rusland gaat streng controleren op transacties van Bitcoin naar roebel

Russische bitcoiners worden steeds meer bespied. Dat meldt de toezichthouder aan het parlement. De landelijke toezichthouder (Rosfinmonitoring) laat het parlement weten dat ze de transacties tussen bitcoin en de roebel goed in de gaten houden.

Rusland en bitcoin hebben een aparte relatie. President Putin wil de controle houden en mede daarom kwamen er de afgelopen maanden extra regels bij. Dat meldt het Russische Regnum.

Rosfinmonitoring is verantwoordelijk voor het toezicht op het anti-witwasbeleid in Rusland. Daar horen ook de transacties tussen bitcoin en de roebel bij.

‘Bitcoin kan goud vervangen, maar de dollar niet’, aldus Jerome Powell

Jerome Powell, voorzitter van de Federal Reserve, zei onlangs dat hij Bitcoin en andere cryptocurrency’s meer ziet als vervanger van goud. Maar of Bitcoin de plek van de Amerikaanse dollar zou kunnen innemen? Daar gaat Powell niet van uit.

Powell vertelde dat bitcoin en andere cryptocurrency’s volatiele en speculatieve activa zijn. Het is (volgens hem) geen nuttig oppotmiddel en je kunt het niet gebruiken als betaalmiddel. Daarmee ziet hij het als mogelijke vervanging van een andere activa: goud.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...