Goedemorgen Bitcoin: grens van $20.000 weer gebroken na dip

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin stijgt met 2% na $200 miljoen aan liquidaties

De bitcoin koers krabbelt weer een beetje op na paniek op de markt. De prijs van BTC dook onder de grens van $20.000 na nieuws over problemen bij Amerikaanse banken. Ook is het onrustig rondom de stablecoin USD Coin (USDC).

Het onderwerp van dit weekend is Silicon Valley Bank. Bedrijven als Circle en BlockFi hebben of hadden daar veel geld staan.

De prijsbewegingen zorgde voor $40 miljoen aan bitcoin futures die werden geliquideerd. Op 9 maart werd er in de hele cryptomarkt voor $200 miljoen aan futures geliquideerd. Het betekent simpelweg dat derivatenhandelaren die speculeerde op een hogere koers nu moeten boeten.

Stablecoin USDC zakt naar 91 cent: Binance en Coinbase reageren

Binance en Coinbase, twee grote cryptocurrency exchanges, hebben aangekondigd dat ze tijdelijk zullen stoppen met het omwisselen van USDC. De grote cryptobeurzen reageren op de volatiliteit van de stablecoin.

De handelsprijs van USDC, die ontworpen is om vast te blijven zitten op $1, zit momenteel onder de grens van de dollar. Op het moment van schrijven staad USD Coin op $0,912 op verschillende beurzen. Dit gebeurde voor het laatst in mei 2019. De situatie is dus niet nieuw, maar dat biedt geen zekerheid op betere tijden.

BlockFi heeft $227 miljoen bij bank die in de problemen zit

BlockFi heeft $227 miljoen aan onverzekerde fondsen bij Silicon Valley Bank (SVB), wat in strijd kan zijn met Amerikaanse faillissementswetgeving, volgens een faillissementsdocument dat op vrijdag is ingediend.

Dit geld niet verzekerd door de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC), die doorgaans een verzekering van $250.000 per rekeningcategorie biedt. Dat meldt The Block. Dat was een klein voordeel geweest, want het gaat dus om een veel hoger bedrijf.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...