Goedemorgen Bitcoin: Hashdex wil grootmachten te snel af zijn met uniek idee voor Bitcoin ETF

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Hashdex introduceert unieke strategie voor Bitcoin ETF in de VS

Hashdex, een bedrijf gespecialiseerd in crypto activa beheer, heeft zich gemeld in de strijd voor een Bitcoin spot ETF in de Verenigde Staten. In tegenstelling tot recente aanvragen, zal Hashdex zich niet baseren op de overeenkomst voor toezichtdeling van Coinbase. In plaats daarvan kiest het bedrijf ervoor om spot Bitcoin rechtstreeks te kopen van fysieke beurzen binnen de CME-markt.

Nodal Power haalt $13 miljoen op en gaat op vuilstort bitcoin minen

Nodal Power heeft in een investeringsronde $13 miljoen veiliggesteld. Het bedrijf gaat methaangas dat vrij komt op vuilstortplaatsen omzetten in elektriciteit. Deze hernieuwbare energie willen ze vervolgens naar het lokale elektriciteitsnetwerk sturen.

Niet al die energie zal worden verkocht. Een deel van de opgewekte stroom zal rechtstreeks door het bedrijf worden gebruikt voor bitcoin mining. Matthew Jones, medeoprichter en CEO van Nodal Power, vertelt:

“Bitcoin mining is een secundair instrument dat we gebruiken als de grid-economie niet zo gunstig is. Momenteel doen we alleen bitcoin mining in onze datacenters.”

Methaan is een broeikasgas dat ontstaat door de afbraak van organisch materiaal op stortplaatsen. Het is volgens onderzoek 25 keer effectiever in het vasthouden van wartme dan koolstofdioxide en daardoor draagt het bij aan de opwarming van de aarde, aldus experts.

‘Europese economie verder verzwakt’

De Europese economie is de afgelopen weken significant verzwakt, nadat het ene na het andere datapunt met een lagere score binnenkwam dan verwacht. De Europese Centrale Bank (ECB) verhoogde de rente tijdens de laatste negen rentevergaderingen, terwijl voor komende maand een pauze de meest waarschijnlijke uitkomst lijkt.

Maar wat betekent de verzwakkende Europese economie voor bitcoin?

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...