Goedemorgen Bitcoin: ‘Historisch gezien een goed koopmoment’

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Federal Reserve is hawkish en bitcoin toont fundamentele zwakte op de blockchain

De financiële markten hebben weer een pittige week achter de rug. Bitcoin, aandelen, vreemde valuta en obligaties gaan allemaal gebukt onder de storm van de Amerikaanse dollar die overal om zich heen slaat. Ook onze eigen euro handelt op dit moment weer op gelijke hoogte met de dollar, die op een 20-jarig hoogtepunt van 109,30 staat.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Tijdens het jaarlijkse Jackson Hole Symposium van afgelopen week herhaalde de Federal Reserve nog maar eens het voornemen om de inflatie onder controle te krijgen. Momenteel schrijft de inflatie in de Verenigde Staten 8,5 procent en de Federal Reserve zegt er alles aan te willen doen om dat percentage terug te brengen naar de doelstelling van 2 procent.

Als gevolg daarvan kreeg bitcoin in eerste instantie een kleine tik, maar in de loop van het weekend begon de koers verder te vallen en op dit moment is er een groot gevecht rond de 20.000 dollar gaande. Ondanks een relatief lage verkoopdruk op de blockchain, blijft de bitcoin koers moeite houden om stabiel te blijven.

Bitcoin trust van Grayscale bereikt nieuw negatief record (-33%)

De premium over het bitcoinfonds van Grayscale bereikt een nieuwe all-time low.

Het idee van het trustfonds van Grayscale is dat investeerders blootstelling kunnen hebben aan bitcoin. Grayscale koopt bitcoin uit de markt en doet alles omtrent de custody. Het fonds staat bekend als GBTC.

Sinds begin 2021 betaal je voor een aandeel in dit bitcoinfonds mínder dan voor bitcoin uit de echte spotmarkt. Maar dat betekent dus ook dat bezitters van een GBTC-aandeel hun potentiële winst zien verdampen.

Momenteel kun je een GBTC-aandeel kopen tegen een negatieve premium van 33%. Dat is het allerlaagste percentage ooit!

Bitcoin onder de Realized Price: “Historisch gezien een goed koopmoment”

De bitcoin koers is het afgelopen weekend aan een kersverse daling begonnen en handelt nu met de koers van 20.266 dollar weer onder de Realized Price. Historisch gezien is dit een goed koopmoment geweest, maar onthoud dat resultaten uit het verleden nooit garanties bieden voor de toekomst.

Goedemorgen Bitcoin: 'Historisch gezien een goed koopmoment'

De Realized Price is simpelweg de gemiddelde koers waartegen alle bitcoin voor het laatst van adres zijn gewijzigd op de blockchain. Die koers is door de geschiedenis van bitcoin vaak een goede indicatie van de bodem tijdens bearmarkten geweest. We zitten nu onbetwistbaar in een bearmarkt, gezien we vanaf de all-time high ruim 70 procent kwijt zijn en de bitcoin koers blijft kwakkelen.