Goedemorgen Bitcoin: honderden banken in VS gaan BTC integereren

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rijtje gezet. Begin de dag met een bitcointbijt.

Directeur van JPMorgan heeft geen interesse in Bitcoin, klanten wel

Jamie Dimon heeft nog altijd geen interesse in bitcoin. De directeur van JPMorgan is echter wel het hoofd van een bank dat tegenwoordig wél bitcoin diensten aanbiedt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Tijdens een conferentie van The Wall Street Journal is de bankdirecteur duidelijk: ”Bitcoin kan mij niets schelen, ik heb er geen interesse in.” Dimon geeft aan dat hij niet kan bepalen wat zijn klanten willen. ‘Noodgedwongen’ gaat de bank mee met de huidige ontwikkelingen.

‘Bitcoin beschikbaar bij honderden banken in Amerika in 2021’, zegt NYDIG

Honderden banken in Amerika gaan dit jaar nog diensten voor Bitcoin aanbieden. Dat vertelt Patrick Sells van NYDIG tegenover CNBC. Volgens het hoofd van bankzaken van het bedrijf staan veel klanten van het bedrijf klaar om aan de slag te gaan.

NYDIG is een bedrijf dat zich volledig richt op (software)diensten voor bitcoin. Hun doelgroep zit vooral in de wereld van banken. Volgens Sells kunnen klanten van deze banken straks direct bitcoin kopen en verkopen in hun online bankomgeving.

New York wil bitcoin mining 3 jaar verbieden vanwege het milieu

De staat New York wil de komende drie jaar het minen van cryptovaluta ‘pauzeren’. Dat staat in een voorstel van een aantal Democratische Senaatsleden in de staat, bedoeld om de CO2-uitstoot in de staat terug te dringen.

Het gaat om een voorstel, wat betekent dat de andere leden van de Senaat nog voor moeten stemmen. Maar in de staat New York heeft de Democratische Partij de meerderheid in zowel het Huis van Afgevaardigden als de Senaat, zo bericht Cointelegraph.

Vergeet ook niet onderstaande analyse te lezen over bitcoin en de toekomst van marktcycli.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...