Goedemorgen Bitcoin: hoop voor oktober

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

De maand september zit er op. Tijd voor oktober in het jaar 2022.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Oktober historisch gezien groene maand voor bitcoin

Historisch gezien is oktober een goede maand voor bitcoin. In acht van de 12 oktobermaanden behaalde bitcoin een koerswinst van ongeveer 30 procent, wat betekent dat bitcoin in 66 procent van de gevallen een groene oktobermaand draaide.

‘Bitcoin hodlers verkopen nu gemiddeld met 42% verlies’

Bitcoiners verkopen momenteel met zo’n 42% verlies. Dat blijkt uit data van Glassnode. Volgens de analisten was het niet zo slecht gesteld met deze specifieke statistiek sinds 2018.

Een hoop bitcoin staat nog stil en komt niet snel in beweging. Gelijktijdig is er een andere trend gaande. De gemiddelde prijs voor een bitcoin aankoop ligt rond $32.000.

MicroStrategy zoekt bitcoin & lightning specialist

Op zoek naar een extra baan in de wereld van bitcoin?

MicroStrategy zoekt naar een software ontwikkelaar die verstand heeft van het lightning netwerk. Ze willen een SaaS-platform te bouwen. SaaS staat voor Software as a Service.

Je kunt zelf ook de vacature bekijken, mocht je interesse hebben. Het gaat onder andere over security en e-commerce oplossingen die te maken hebben met lightning. Ervaring met Go, Java en JavaScript/TypeScript is een pre en eerdere bijdragen aan Bitcoin Core, lnd of andere open source projecten zijn een pluspunt.

Boete van $634.000 voor cryptobeurs Bitkub wegens nepvolumes

De beurswaakhond uit Thailand heeft cryptobeurs Bitkub aangeklaagd voor nepvolumes.

Thailand was het eerste land in Zuidoost-Azië dat met een pakket aan regels kwam voor de cryptomarkt. Begin deze maand kwamen er nieuwe regels bij over het promoten van crypto-gerelateerde zaken.

Deze regels moeten voorkomen dat cryptobedrijven klanten misleiden met nepnieuws. Ze willen dat het voor consumenten duidelijk is wat de risico’s zijn voor het investeren in cryptovaluta.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...