Goedemorgen Bitcoin: Hypotheekrente Amerika naar hoogste niveau in 21 jaar tijd

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin daalt met 8% in 10 minuten naar prijzen uit juni

Bitcoin kreeg gisterennacht te maken met een snelle daling van 8% binnen een tijdsbestek van 10 minuten. Hierdoor zakte de waarde tijdelijk tot een niveau dat we sinds 20 juni niet meer hadden gezien.

Om donderdagavond 21:30 uur UTC schommelde Bitcoin nog rond de $27,677. Echter, niet veel later viel de prijs naar $25,409, volgens gegevens van Coinmarketcap. Op Bitfinex, een populaire cryptobeurs, zakte de munt zelfs tot een dieptepunt van $24,715, maar herstelde daarna gedeeltelijk.

Op Twitter doen verschillende verklaringen de ronde voor deze daling. Sommigen suggereren dat SpaceX zijn eerder gekochte BTC heeft afgewaardeerd met $373 miljoen en het heeft verkocht. Anderzijds wordt gewezen naar problemen rondom China’s Evergrande Group, die een faillissementsaanvraag in New York heeft ingediend.

Hypotheekrente Amerika naar hoogste niveau in 21 jaar tijd

De hypotheekrente in de Verenigde Staten op vastrentende-leningen met een looptijd van 30 jaar is naar het hoogste niveau in 21 jaar tijd gestegen. De gemiddelde 30-jarige hypotheekrente ligt momenteel op 7,09 procent, het hoogste niveau sinds april 2002. Dat maakt de vooruitzichten voor de Amerikaanse huizenmarkt, zeker op de wat langere termijn, nog een stukje donkerder.

Overigens zijn niet alleen de rentes op hypotheken met een looptijd van 30 jaar omhoog geschoten. Ook de rentes op 10-jarige Amerikaanse staatsobligaties zijn op het hoogste niveau in 10 maanden tijd gekomen op donderdag.

Voor de bitcoin koers is het in principe geen goede zaak dat de rentes blijven stijgen. Hogere rentes betekent immers dat de activiteit binnen de economie afneemt en dat het moeilijker is om aan Amerikaanse dollars te komen.

Heel simpel gezegd gaat hierdoor de prijs van kapitaal omhoog en dat is goed voor de koers van de Amerikaanse dollar, maar niet voor die van bitcoin.

Tegen verwachting in kwamen er géén details over rechtszaak Grayscale tegen SEC

De bitcoin community zat vrijdag vol spanning te wachten op duidelijkheid over de rechtszaak van Grayscale tegen de Securities and Exchange Commission (SEC). Ze komen van een koude kermis thuis: er blijkt nog geen beslissing te zijn gevallen.

Veel analisten en juridische experts van Bloomberg voorspelden dat eind deze week meer duidelijk zou worden over de zaak die Grayscale aanspande. Het ging over het goedkeuren van een aanvraag voor een spot ETF en het omtoveren van het GBTC-fonds tot deze eerste exchange traded fund.

De SEC wilde dit niet en dus sleepte Grayscale de toezichthouder voor de rechter. Bloomberg ETF-expert James Seyffart schrijft nu:

“Helaas is vandaag niet de dag. Er is geen beslissing in de Grayscale vs SEC-zaak met betrekking tot de conversie van GBTC naar Bitcoin ETF.”

Lees meer over:

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...