Goedemorgen Bitcoin: IMF deelt zorgen over volatiele cryptomarkt

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

IMF maakt zich zorgen over onvoorspelbare cryptomarkt

Beleidsmakers uit de hele wereld maken zich steeds meer zorgen over de onvoorspelbaarheid van cryptomarkten. Ook twee functionarissen van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) doen nu een duit in het zakje.

Het gaat om Bo Li en Nobuyasu Sugimoto. Ze zijn respectievelijk adjunct-directeur van het IMF en adjunct-directeur van de divisie voor financieel toezicht en regulering. Ze waarschuwen in een artikel over de mogelijke impact van de volatiliteit van cryptovaluta op het wereldwijde financiële systeem.

Kleine bitcoin miner wint jackpot

Een kleine bitcoin miner zal deze week niet snel vergeten. Een solominer verdiende ruim $130.000 aan bitcoin. Met slechts 10 TH/s wist hij een block te vinden. Daarmee ging de gelukkige eigenaar er met de block subsidie van 6,25 BTC én de transactiekosten vandoor. Zo verdiende hij ruim $130.000 aan bitcoin.

Waar het een enorm geluk was? Nou, met 10 TH/s is de kans enorm klein dat je het als kleine miner wint van de concurrentie. De totale rekenkracht op het netwerk bereikte vandaag een recordhoogte van rond de 300 EH/s. Voor het idee: 10 tera is 0,00001 exa. Het verschil tussen de 10 TH en de 300 EH is immens.

Zo houd je je huis warm terwijl je bitcoin verdient

“Bitcoin mining op kleine schaal is in Nederland niet mogelijk.” Dat was het verhaal wat je de afgelopen jaren vaak hoorde. “Je moet goedkope energietarieven hebben én op grote schaal mining rigs kopen.” Nederlander Danny Oosterveer laat zien dat het anders kan!

Danny heeft alles aan elkaar geknoopt met zijn Energiemeester. Wat het doet? Heel simpel:

  1. Zijn de energieprijzen laag? Dan schakelt de miner aan
  2. Zijn de energieprijzen hoog? Dan gaat de miner uit

Miners sturen duizenden bitcoin naar Binance

Bitcoin miners zijn begonnen om hun bitcoin naar beursplatformen te sturen, zo blijkt uit onderzoek van Julio Moreno. Hij kwam onder andere een transactie van de Chinese mining-pool 1THash op het spoor waarin zij 5.592 bitcoin naar Binance stuurden.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...