Goedemorgen Bitcoin: IMF komt met negen tips tegen massale adoptie bitcoin

Goedemorgen Bitcoin: IMF komt met negen tips tegen massale adoptie bitcoin

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

IMF komt met negen tips tegen massale adoptie bitcoin

De raad van bestuur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) ziet een bedreiging in de toenemende adoptie van cryptovaluta. En dan met name voor het wereldwijde monetaire systeem.

Het is een verhaal dat wel vaker rond gaat, maar deze keer is de uitlating gebaseerd op een nieuw rapport. De Executive Board van het IMF schrijft in het rapport genaamd Elements of Effective Policies for Crypto Assets over negen manieren om de crypto-adoptie te temmen.

Volgens het IMF waren de directeuren het erover eens dat de digitale activa cruciale implicaties kunnen hebben voor het mandaat en het beleid van het fonds.

IJsland als klein paradijs voor bitcoin miners

IJsland is een belangrijke pion in de wereld van bitcoin mining. Volgens Bitcoin mining onderzoeker Jaran Mellerud heeft het land de hoogste hashrate per capita.IJsland heeft van nature een koel klimaat dat gunstig is voor het verminderen van onderhoudskosten bij het mijnen van Bitcoin. Door de goedkope elektriciteitsprijzen is IJsland één van de eerste landen waar op grote schaal Bitcoin-mining plaatsvindt. Het land is zelfs de grootste producent van hash rate per hoofd van de bevolking ter wereld.

$370 miljard aan bitcoin staat al 6 maanden of meer stil

De wereld van bitcoin zit vol met interessante datapunten. Deze keer is het de beurt aan 'oude bitcoin' die al lang stil staat.

Volgens de analisten van Glassnode staat 14,99 miljoen BTC al minstens 6 maanden stil. Zij bestempelen deze categorie vervolgens als 'oude bitcoin'. Op deze manier kun je een onderscheid maken tussen bitcoin dat recentelijk is verstuurd, of al jaren stil staat.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan