Goedemorgen Bitcoin: inflatie in Nederland naar 6,2%

Goedemorgen! We hebben het opmerkelijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

ECB bouwt opkoopprogramma’s af, rente blijft -0,5%

De Europese Centrale Bank (ECB) gaat het het opkopen van staatsobligaties per april gestaag afbouwen.
De zeer lage rente van -0,5% blijft voorlopig tot juli intact, zo valt te lezen in het persbericht van de ECB.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De maatregelen zijn bedoeld om de snel oplopende inflatie te laten zakken.

Inflatie in Nederland en VS op 6,2% en 7,9%

Zowel voor Nederland als voor Amerikanen zijn vandaag de inflatiecijfers bekend gemaakt. Ons kikkerlandje had te maken met een geldontwaarding van 6,2%. In de VS was het een stuk erger: minus 7,9%.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek meldt dat de inflatie in de afgelopen maand (ten opzichte van één jaar geleden) 6,2% bedraagt. Dit is net iets lager dan in januari, toen dit nog 6,4% was.

In februari waren voedingsmiddelen 4,9% duurder dan een jaar eerder en meubels bijna 10%. Ook de gas- en olieprijzen stijgen al geruime tijd. De impact van de oorlog in Oekraïne is echter nog niet terug te zien in deze getallen, gezien dit deze onrust pas eind februari losbarstte.

Bitcoin adres met 489 bitcoin uit 2010 komt weer tot leven

Zo nu en dan komt een prehistorisch bitcoinadres tot leven. Althans, bitcoin die al een decennium op hetzelfde adres onaangeroerd staat.

Cryptobot Whale Alert meldt op Twitter dat er een walletadres uit het Satoshi-tijdperk is ‘geactiveerd’.

Het gaat om 489 bitcoin (BTC) die in 2010 op dit adres terecht kwam. Destijds kwam deze bitcoin uit een UTXO van 1.000 BTC, zoals terug te lezen is in de blockexplorers. Sinds 28 november 2010 is dit beetje bitcoin nooit verplaatst, tot gisterennacht.