Goedemorgen Bitcoin: Investeringsgigant Fidelity gaat BTC verkopen

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bank met 5 miljoen klanten start bitcoindiensten

De Union Bank of the Philippines, beter bekend als Unionbank, gaat bitcoin bewaren voor klanten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het is de negende grootste bank van het land. Naast de custody van bitcoin (en ethereum) kunnen klanten ook in cryptovaluta handelen.

Volgens het persbericht staat Unionbank in een select groepje met financiële instellingen die door Bangko Sentral ng Pilipinas (BSP) zijn goedgekeurd als virtual asset service provider (VASP).

Fidelity gaat BTC verkopen aan particulieren

De geruchten gingen al langer, maar het is nu officieel: Fidelity komt met een mobiele app waarmee particulieren bitcoin en ether kunnen kopen.

De vermogensgigant heeft een wachtlijst geopend voor mensen die klant willen worden van Fidelity Crypto. Door middel van 0% commissie wil Fidelity nieuwe gebruikers uit met name Amerika lokken. Binnen de app kun je ook handelen in aandelen, ETF’s en andere assets. De cryptocurrency’s zijn beperkt tot bitcoin en ether.

Het retailproduct valt organisatorisch onder Fidelity Digital Assets, dat meer op instituties is gericht. Het is onbekend wanneer de app live gaat.

Stripe moet 1.000 man ontslaan

Betalingsverwerkingsbedrijf Stripe schrapt meer dan 1.000 banen, of 14% van zijn personeel, zo meldt persbureau Bloomberg. De reorganisatie is op te maken uit een memo van Patrick Collison, CEO van het bedrijf.

De betaalverwerker heeft al eerder zijn tenen in het cryptowater gestoken. Zo kunnen webshops Stripe zo instellen dat consumenten kunnen betalen met USDC, de stablecoin van Circle en Coinbase.

Ook heeft Stripe in mei een samenwerking bekendgemaakt met OpenNode voor fiat-naar-bitcoinbetalingen. Winkeliers kunnen inkomende betalingen in euro’s of dollars omwisselen in bitcoin.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!