Goedemorgen Bitcoin: Kazachstan gaat mining niet verbieden

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin en belastingen: 1 januari 2022 peildatum voor je portfolio

Het is 2022 en dat betekent dat het tijd is voor een screenshot van de waarde van je portfolio. De belastingdienst verlangt namelijk dat je netjes je bitcoin opgeeft. 1 januari is de peildatum voor jouw cryptobezit en de belasting die je erover moet betalen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Als je al wat langer in bitcoin zit, herinner je het misschien nog wel: maak op 1 januari om 00:00 (of vlak na de nieuwjaarswensen, oliebollen en alle gezelligheid) even een screenshotje of snapshot van jouw portfolio. Je gaat dit namelijk in maart 2023 nodig hebben.

Elektriciteitstekorten in Kazachstan, maar Bitcoin mining wordt niet verboden

De regering in Kazachstan overweegt een kerncentrale te bouwen om een ​​elektriciteitstekort te verhelpen. Het Centraal-Aziatische land zag afgelopen jaar een enorme instroom van bitcoin miners, als reactie op het verbod in China.

De autoriteiten in Kazachstan denken er nu aan om een tien jaar oud plan te realiseren. Ze willen een kerncentrale bouwen om de groeiende elektriciteitstekorten op te lossen.

Bitcoin whale verstuurt 1.500 BTC van Huobi naar Binance

Een whale verstuurde vandaag 1.500 bitcoin van cryptobeurs Huobi naar Binance.

Het is onbekend van wie de grote transactie is. Normaal gesproken kun je aan een enkele transactie weinig aflezen, maar in dit geval ligt dat iets anders. Huobi moest recentelijk officieel de deuren sluiten voor Chinese klanten.

Mining farm in Maleisië tapt voor $500.000 aan elektriciteit af, rigs in beslag genomen

De politie in Maleisië heeft een bitcoin mining farm gesloten en 1.720 rigs in beslag genomen. De operators zouden elektriciteit hebben afgetapt, zo blijkt uit de aanklacht.

De Maleisische politie heeft hard opgetreden tegen diefstal van elektriciteit. Politiechef Datuk Mior Faridalathrash Wahid vertelt in een persconferentie op het hoofdbureau van de politie van Manjung dat ze een inval hebben gedaan. Ze hadden klachten en tips binnenkregen van omwonenden.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...