Goedemorgen Bitcoin: koers duikt onder grens van $22.300

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin koers daalt met ruim 5% na onrust rondom Silvergate Bank

Het is als bitcoiner nooit leuk om wakker te worden met rode cijfers voor bitcoin. Vanochtend was weer zo’n moment en staat er voor de afgelopen 24 uur een min van 4,34 procent op de koersborden. Dat brengt de bitcoin koers op 22.392 dollar, maar wat is er aan de hand?

De meeste verhalen met betrekking tot de daling gaan over het grote Silvergate Bank, dat ook wel de bank van de crypto-wereld genoemd wordt. Waar Silvergate in het verleden met grote hoeveelheid crypto-partijen, zeggen veel meer bedrijven die samenwerking op vanwege zorgen over de bank.

Sterker nog, die onrust veroorzaakte de bank zelf, door in zijn jaarlijkse 10-K rapport te spreken over de mogelijkheid dat ze de komende periode plotseling “minder dan goed” voorzien zijn van kapitaal. Voor een bank zijn dat natuurlijk dodelijke uitspraken.

MicroStrategy: ‘Onze 130.000 bitcoin staan niet bij Silvergate Bank’

Het lijkt erop dat het MicroStrategy van Michael Saylor, het eerste beursgenoteerde bedrijf dat vol overtuiging in bitcoin stapte, geen last heeft van de gigantische problemen bij Silvergate Bank. In een verklaring laat het bedrijf weten dat alle 130.000 bitcoin in ieder geval niet bij Silvergate Bank ondergebracht zijn. Overigens heeft MicroStrategy wel een lening af te betalen aan Silvergate Bank voor Q1 2025.

Celsius start deels met opnames voor gedupeerde klanten

Kredietverstrekker Celsius Network heeft aangekondigd dat ze de opnames van bepaalde klanten weer zullen toestaan. Dit is een positief teken nadat het bedrijf vorig jaar in juni de opnames stopzette.

Er werd gewezen naar ‘extreme marktomstandigheden’. Wat zoveel betekent als een combinatie van omvallende bedrijven, dalende koersen, slecht marktsentiment én twijfelachtige bedrijfsvoering.

In een eerdere blogpost heeft Celsius aangegeven dat klanten die in aanmerking komen, al hun geld tot een bepaald maximum bedrag kunnen opnemen.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...