Goedemorgen Bitcoin: Koers lijkt veel op grafiek van 2016: enorme prijsstijging in zicht?

goedemorgen bitcoin - bitcoinmagazine.nl

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin en de S&P 500: Is er correlatie tussen de crypto- en aandelenmarkt?

Cryptocurrency’s hebben doorgaans weinig verband met traditionele activaklassen zoals de S&P 500 en goud, wat een specifiek risico met zich meebrengt dat kan helpen om de rendementen van een portefeuille te verbeteren. Volgens Glassnode heeft het toevoegen van cryptocurrency’s zoals die in de Coinbase Core Index—een index voornamelijk bestaande uit bitcoin (70,9%) en ether (21,9%)—aan traditionele portefeuilles zowel de absolute als de risico-aangepaste rendementen over tijd verhoogd.

In het eerste kwartaal van 2024 was er een sterke prestatie in de cryptomarkt. De totale marktkapitalisatie, inclusief BTC, ETH, altcoins en stablecoins, steeg met 63%. Deze groei werd gedreven door grote winsten in cryptocurrencies zoals BTC en ETF, samen met een toename in de uitgifte van stablecoins.

Bitcoin zelf behaalde een rendement van 69% in dit kwartaal, wat beter was dan de meeste traditionele activaklassen, zoals blijkt uit een gezamenlijk rapport van Coinbase en Glassnode.

Analisten verwachten een explosieve altseason door deze drie indicatoren

Ondanks een daling van bijna 20% in de marktkapitalisatie van altcoins in de afgelopen maand, blijven analisten optimistisch. Ze voorspellen een aanstaande “explosieve rally”. Volgens verschillende crypto analisten bevindt de markt zich momenteel in de “disbelief stage”, een fase die vaak voorafgaat aan een grote opleving, als de geschiedenis zich herhaalt.

Crypto analist Mikybull Crypto lichtte de huidige marktsentiment toe aan zijn 66.600 volgers op X in een bericht van 11 mei. Hij merkte op: “De marktkapitalisatie van altcoins bevindt zich momenteel in de disbelief stage, wat historisch gezien gevolgd wordt door een explosieve rally.”

Bitcoin koers lijkt veel op grafiek van 2016: enorme prijsstijging in zicht?

Crypto analisten zien dat de prijsgrafiek van bitcoin veel lijkt op de periode kort na de halvering van 2016. Er zijn aanwijzingen dat bitcoin dicht bij de laagste prijs van deze periode zit en mogelijk op weg is naar $350.000 tijdens het hoogtepunt van deze cyclus. Maar welke data geeft deze mogelijke stijging in de bitcoin koers aan?

“Bitcoin herhaalt de geschiedenis van 2016 perfect door binnen drie weken na de halving onder de ondergrens van zijn huidige re-accumulatiebereik te duiken,” zegt de crypto analist Rekt Capital in een bericht van 11 mei op X. Volgens Rekt ligt het re-accumulatiebereik momenteel onder de $61.081. Bitcoin handelt momenteel iets hoger op $61.191.

Rekt zegt verder dat bitcoin zich in de “laatste terugvalfase voor de halvering” bevindt. Na deze fase in 2016, zag bitcoin een stijging van 48%, zes maanden later, op 30 december, tot $973.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...