Goedemorgen Bitcoin: Koers na $500.000 na halving?

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Presidentskandidaat wil Amerikaanse dollar dekken met bitcoin

Robert F. Kennedy Jr. is in de race om namens de democraten deel te nemen aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2024. Als hij die strijd weet te winnen, dan is hij van plan om de Amerikaanse dollar aan bitcoin te koppelen. Kennedy Jr. was als spreker te gast bij het Heal-the-Divide PAC evenement van 19 juli. Tijdens zijn toespraak claimde hij dat het dekken van de Amerikaanse dollar met “hard geld,” waar onder meer goud, zilver, platinum en bitcoin onder vallen, de Amerikaanse economie kan laten stabiliseren.

Kennedy Jr. is overigens niet van plan om de Amerikaanse dollar meteen compleet gedekt te maken door hard geld. “Mijn plan is om heel, heel klein te starten door wellicht 1 procent van de uitgegeven T-bills te dekken met goud, zilver, platinum of bitcoin”, zo sprak hij.

PlanB verwacht bitcoin koers van ~500.000 dollar na de volgende halving

De Nederlandse analist PlanB maakte in 2019 furore met zijn Stock-to-Flow model. Met dat model slaagde de analist erin om als eerste een waarde te plakken op de schaarste van bitcoin. Waar het model voor de afgelopen halving een koers van 53.574 dollar voorspelde, die bitcoin met zijn all-time high van 69.000 dollar oversteeg, voorspelt het model voor de volgende halving een bitcoin koers van 456.627 dollar.

Goedemorgen Bitcoin: Koers na $500.000 na halving?
De verwachtingen op basis van S2F. Bron: Twitter/PlanB

G20 gaat aan de slag met aanbeveling FSB voor strengere regels cryptovaluta en stablecoins

Nirmala Sitharaman, de minister van Financiën van India, zei dinsdag dat de G20 de aanbevelingen van de Financial Stability Board (FSB) over cryptovaluta omarmt.

Sitharaman is momenteel de voorzitter van de G20. De FSB deed enkele aanbevelingen over stablecoins en cryptovaluta, met name om strengere regels door te voeren. Na problemen met FTX en Luna/TerraUSD wil het de regels herzien, zo schrijft Reuters.

“Zoals recente gebeurtenissen hebben aangetoond, zou de impact van de cryptomarkt naar het bredere financiële systeem kunnen toenemen als de banden met traditionele financiering verder zouden groeien.”

“Daarom moeten cryptoasset-spelers stoppen met opereren buiten de regelgevende perimeter of in strijd met de bestaande regels”, aldus FSB-secretaris-generaal John Schindler tegen verslaggevers.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...