Goedemorgen Bitcoin: koers schommelt rond $28.000

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Tussen Decentralisatie en Dominantie: De Balans van Bitcoin’s Hashrate

De industrie van bitcoin zit vol met data. Zeker ook aan de kant van miners. Coin Metrics komt met een rapport over de huidige staat van het netwerk.

Sinds januari 2023 hebben Foundry en Antpool samen meer dan 50% van Bitcoin’s hashrate in handen gehad. Dit wijst op een groeiend risico van centralisatie binnen het Bitcoin-netwerk. Centralisatie kan leiden tot een verminderde veiligheid en decentralisatie, twee kernprincipes van Bitcoin.

Hoewel de dominantie van Foundry enigszins is afgenomen van een hoogtepunt van 34% in februari naar 29%, is Antpool gestaag aan het groeien. In dezelfde periode heeft Antpool zijn aandeel met 5% vergroot en bereikt nu een totaal van 23% van de totale hashrate.

Europese Cryptoregels Weer Een Stap Dichterbij

De Europese Autoriteit voor effecten en markten (ESMA) heeft onlangs een nieuw consultatiedocument over de MiCA-mandaten gelanceerd. Dit document, dat uit 307 pagina’s bestaat, vraagt om meningen over verschillende aspecten van MiCA. Hieronder vallen onderwerpen zoals duurzaamheidsindicatoren voor blockchain, openbaarmaking van gevoelige informatie, technische specificaties voor informatiedocumenten, transparantie in handel en administratie voor bedrijven die met crypto-assets werken.

De ESMA heeft specifieke interesse in hoe blockchain-netwerken invloed hebben op het milieu, zoals hun energieverbruik en uitstoot. Ze willen ook dat crypto-bedrijven duidelijk zijn over hun handelsgegevens, zoals prijzen en transactie-ID’s.

Bitcoin koers schommelt rond $28.000: Strijd tussen Bulls en Bears

De bitcoin koers is in de afgelopen week met 3.64% gestegen. Het gevecht om door belangrijke weerstand te breken is nog altijd in volle gang. Zullen de ‘bulls’ zegevieren en het pad effenen voor nog meer opwaartse bewegingen? Of nemen de ‘bears’ de teugels weer stevig in handen?

Rapport van PwC: 1,4 miljard mensen hebben geen toegang tot financiële diensten

Volgens een recent rapport van PwC blijft financiële inclusie, oftewel toegang tot en gebruik van essentiële financiële diensten, een wereldwijde uitdaging voor miljarden mensen. Meer dan 1,4 miljard mensen, of 24% van de volwassen wereldbevolking, hebben geen toegang tot deze diensten.

Het rapport, getiteld “Enhancing the social handprint of financial service providers”, belicht hoe financiële dienstverleners hun sociale impact – of ‘social handprint’ – kunnen verbeteren. Dit kan bijdragen aan financiële inclusie, economische ontwikkeling en aanhoudende bedrijfsgroei. Een positieve sociale handprint kan bedrijven ook helpen nieuwe markten te vinden, innovatie te stimuleren en bedrijfsgroei te bevorderen.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...