Goedemorgen Bitcoin: koers schoot door naar $41.000

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitocinontbijt.

Deze mensen willen bitcoin opslaan in DNA van een muis

Sinds dat bitcoin bestaat is er een belangrijke vraag die iedereen zelf moet beantwoorden: hoe wil ik mijn bitcoin opslaan? Twee anonieme bedenkers geven op die vraag een opmerkelijk antwoord: bitcoin opslaan in het DNA van een muis.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De financiering van het project is twijfelachtig. De bedenkers hebben een zogenaamde DAO opgezet. Met het kopen van bijbehorende tokens kun je in theorie deeleigenaar worden van de muis met het bitcoin-DNA. Ook zijn er plannen voor het nageslacht van patient 0.

GoFundMe blokkeert $10 miljoen aan donaties aan Canadese truckers, bitcoiners bouwen alternatief

De kracht van een decentraal en niet te stoppen geldsysteem komt ook in Canada goed van pas. De GoFundMe-campagne voor de truckers is namelijk opgeschort door het platform, waardoor er meer dan $10 miljoen aan donaties is bevroren. Tegelijkertijd is er een parallelle fundraiser gestart met bitcoin.

Senator Ted Cruz koopt voor minstens $15.000 aan bitcoin

De Amerikaanse senator Ted Cruz heeft voor minstens $15.000 aan bitcoin gekocht.

Amerikaanse politici in dit soort posities moeten officieel altijd dit soort aankopen melden. Cruz deelde op 4 februari dat hij bitcoin heeft gekocht ter waarde van $15.001 tot $50.000. De prijs van bitcoin lag op de datum van aankoop (25 januari) net onder $37.000.De senator is klant bij River Capital.

Cruz is een vertegenwoordiger uit Texas. De staat ziet grote voordelen in bitcoin. Met name de mining industrie staat hoog op de agenda. Verschillende politici gebruiken bitcoin expliciet in hun politieke campagnes.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...