Goedemorgen Bitcoin: koers van 25.000 dollar zou shorts in gigantische problemen brengen

Goedemorgen Bitcoin: koers van 25.000 dollar zou shorts in gigantische problemen brengen

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

'EU leggen kapitaaleisen op aan banken met crypto'

Europa wil nieuwe eisen gaan stellen aan banken die cryptocurrency's op de balans aanhouden. Daarover bericht Coindesk die een concept plan dat rouleert binnen de Europese Unie heeft ingezien.

De Commissie Economische en Monetaire Zaken van het Europees Parlement heeft namelijk gestemd over het opleggen van internationale bankkapitaalnormen op cryptovaluta. Het gaat volgens insiders om 'nieuwe en strenge beperkingen' die aan banken worden opgelegd.

Man verliest eigendom van 8.94 bitcoin aan Nederlandse Staat

Een Nederlander is veroordeeld voor het witwassen van 10 bitcoin en bijna 200.000 euro. Hij krijgt een voorwaardelijke gevangenisstraf van 4 maanden en een taakstraf van 240 uur, zo heeft de rechtbank in Rotterdam bepaald.

Bitcoin koers van 25.000 dollar zou shorts in gigantische problemen brengen

De bitcoin koers is in 2023 bezig aan een ware opmars en staat momenteel weer op 22.900 dollar. Vandaag is er vanuit verschillende hoeken sprake van een mogelijke doorstoot naar de koers van 25.000 dollar en dat kan in theorie een hele berg short-liquidaties opleveren.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties