Goedemorgen Bitcoin: Kwon moet eerst straf in Montenegro uitzitten

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Klanten van Signature Bank hebben nog tot 5 april om rekening te sluiten

Klanten van Signature Bank hebben nog maar tot 5 april om hun zaken op orde te krijgen. De bank is in handen gekomen van de Amerikaanse overheid na financiële problemen. Opvallend genoeg mogen de meeste klanten (voorlopig) gewoon blijven. Voor de klanten uit de industrie van bitcoin geldt dat niet. Signature Bank hield ook voor cryptoklanten fondsen bij zich. Die tak is afgestoten.

De Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) is een overheidsinstelling met als doel banktegoeden garanderen. Denk aan een depositogarantiestelsel zoals wij dat hier kennen. Voorzitter Martin Gruenberg is helder: Signature Bank stond dik in de min. Volgens Gruenberg wist niemand bij de bank om hoeveel geld het precies ging.

Do Kwon moet in Montenegro eerst straf wegens neppaspoort uitzitten

De minister van Justitie van Montenegro, Marko Kovac, vertelt tijdens een persconferentie dat zowel de VS als Zuid-Korea om de uitlevering van Do Kwon hebben gevraagd.

Kwon is de oprichter van TerraForm Labs. Hij zag in 2022 zijn Luna-imperium instorten toen de algoritmische stablecoin TerraUSD (UST) de peg met de Amerikaanse dollar verloor en alles als een kaartenhuis instortte.

Kwon werd vorige week samen met zakenpartner Han Chang Joon gearresteerd op het vliegveld in Podgorica, de hoofdstad van Montenegro. Uitleveringsprocedures zullen pas plaatsvinden nadat een aparte zaak wegens vervalsing van identiteitsdocumenten is afgerond, zo vertelt Kovac.

"De voorrang wordt gegeven aan de gerechtelijke procedures die in Montenegro worden gevoerd. Als ze worden veroordeeld voor het strafbare feit van het vervalsen van identiteitsbewijzen, wordt pas verwacht dat ze worden uitgeleverd nadat ze hun gevangenisstraf hebben uitgezeten.”

PlanB: 'Bitcoin gaat naar market cap van 100 biljoen dollar of naar nul'

Als je het aan de Nederlandse analist PlanB vraagt, dan zijn er twee opties voor bitcoin. In het beste scenario verwacht de analist dat bitcoin uiteindelijk naar een market cap van 100 biljoen dollar zal opstijgen en als dat niet lukt, dan is nul volgens hem de enige realistische andere optie.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...