Goedemorgen Bitcoin: lancering van goud- én bitcoinfonds

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

MicroStrategy laat werknemers deelnemen in bitcoin pensioenplan van Fidelity

MicroStrategy wil zijn werknemers toegang geven tot het bitcoin pensioenplan van Fidelity. Dat twitterde CEO Michael Saylor gisteren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In zijn tweet zegt hij:

'MicroStrategy gaat samenwerken met Fidelity Digital Assets om als eerste beursgenoteerde bedrijf hun werknemers de mogelijkheid te bieden om in bitcoin te investeren als onderdeel van ons pensioenprogramma'.

21Shares lanceert fonds dat zowel bitcoin- als goudprijs volgt

Asset manager 21Shares gaat een nieuw exchange-traded product (ETP) lanceren. Het is puur gericht op schaarse assets: een combinatie van zowel bitcoin en goud in één financieel instrument

De ETP zal deze week genoteerd worden aan de SIX Swiss Exchange en het krijgt de naam 21Shares Bytree BOLD ETP. Zoals de naam doet vermoeden is het een samenwerking tussen 21Shares en digital asset manager Bytree.

Bitcoin miner verdient beloning ondanks kans van 0,005%

Een solo-miner heeft enorm veel geluk. Met een rekenkracht van slechts 60 terahashes per seconde (TH/s) verdiende hij het recht om een volgend blok te maken. Daardoor ging de miner er met een premie van $240.000 vandoor.

De miner in kwestie maakt deel uit van een solo-miningpool genaamd Solo CK. Het is de 13e grootste pool van de wereld, kijkend naar de de totale rekenkracht. Met 474,69 petahash per seconde (PH/s) is de pool goed voor maar 0,22% van het hele netwerk.