Goedemorgen Bitcoin: Let op! 1 januari is de peildatum voor de cryptobelastingen

Goedemorgen Bitcoin: Let op! 1 januari is de peildatum voor de cryptobelastingen

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Elon Musk praat kort over bitcoin bij Lex Fridman, 'vergeet' het Lightning Network

Elon Musk was te gast bij de Lex Fridman Podcast. In het gesprek van 2,5 uur komen verschillende onderwerpen voorbij. Uiteraard gaat het over de plannen van Musk met Tesla en SpaceX. Maar ook bitcoin komt passeert de revue.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Musk erkent bitcoin en ziet het wel bepaalde problemen oplossen. Niet voor niets heeft 'zijn' Tesla nog steeds bitcoin als bedrijf. Tegelijkertijd lijkt hij nog niet helemaal op de hoogte van de ontwikkelingen óf hij speelt een spelletje. De beste man is, wat je ook verder van hem vindt, niet achterlijk. Mede daarom viel onze redacteur Arnold iets op in het gesprek met Fridman.

Drukte bij Binance vanwege tienduizenden nieuwe Chinese beleggers

De bitcoin balansen bij de grote beurzen nemen toe, maar volgers nieuw onderzoek hoeft dat niet te betekenen dat investeerders van plan zijn om hun holdings te verkopen. On-chain analist TXMC van Glassnode heeft namelijk de theorie dat de bitcoin die richting Binance gaan vanuit China komen.

Huobi moet in China namelijk de deuren sluiten en het interessante is dat de uitstroom bij Huobi en de instroom bij Binance elkaar vrijwel helemaal opheffen. Samen zijn ze 'net neutraal' zoals TXMC dat zo mooi zegt.

Reminder: 1 januari is een belangrijke datum voor het opgeven van je bitcoin bij de belastingdienst

We gaan weer bijna een nieuw kalenderjaar in en dus is het ook goed om als bitcoinbezitter weer even scherp te zijn. 1 januari is namelijk vastgesteld als peildatum voor jouw cryptobezit en de belasting die je erover moet betalen.

Als je al wat langer in bitcoin zit, herinner je het misschien nog wel: maak op 1 januari om 00:00 (of vlak na de nieuwjaarswensen, oliebollen en alle gezelligheid) even een screenshotje of snapshot van jouw portfolio. Je gaat dit namelijk in maart 2023 nodig hebben.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin goedemorgen bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties