Goedemorgen Bitcoin: Licht aan het einde van de tunnel

989 totale weergaven

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Forbes: CZ verloor 60 miljard dollar in 9 maanden

Grootverdieners in de cryptomarkt hebben veel pijn geleden in 2022, het jaar van de cryptodrama’s en faillissementen. Volgens schattingen van Forbes hebben oprichters van grote beurzen en andere grote investeerders gezamenlijk 116 miljard dollar verloren sinds maart dit jaar. Het gaat om het vermogen van slechts 17 mensen op de markt.

Bekende namen op het lijstje zijn Changpeng Zhao, CEO van Binance, de grootste exchange op de cryptomarkt, en natuurlijk Sam Bankman-Fried, die naar verluidt in korte tijd 24 miljard dollar heeft verloren.

Column: Licht aan het einde van de tunnel

Woensdag 21 december was het tijd voor de zonnewende. Een momentje waardoor het verkeer in de ochtend van 22 december richting Stonehenge drukker is dan normaal. YouTube-streams van het ondergaan van de terugkomst van het licht trekken vele tienduizenden kijkers. Om 8:09 uur GMT was het zover: het eerste ochtendlicht beschijnt de millennia oude constructie van stenen.

Week in Bitcoin: “Ik verwacht een epische rally voor bitcoin in 2023”

Het was weer een roerige week voor bitcoin. In dit weekoverzicht vind je het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws.

Amerikaanse dollar verliest in 109 jaar ruim 96 procent van zijn koopkracht

We weten allemaal dat de Amerikaanse dollar, onze eigen euro en eigenlijk iedere andere overheidsvaluta met de tijd aan koopkracht inlevert. Op jaarlijkse basis lijkt dat waardeverlies vaak nog mee te vallen, maar als je het over langere tijdsperiodes bekijkt, dan zie je pas echt hoe destructief fiatgeld voor je vermogen kan zijn.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...