Week in Bitcoin: "Ik verwacht een epische rally voor bitcoin in 2023"

Week in Bitcoin: "Ik verwacht een epische rally voor bitcoin in 2023"

Het was weer een roerige week voor bitcoin. In dit weekoverzicht vind je het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws.

Update: Bitvavo reageert opnieuw op problemen bij DCG

Bitvavo is hoopvol over de situatie rondom Digital Currency Group (DCG) en hun financiële problemen. De Nederlandse cryptobeurs komt met een update.

DCG heeft de belofte gedaan dat 'alle tegoeden op termijn worden terugbetaald.' Volgens Bitvavo zelf gaat het om 280 miljoen dat ter beschikking werd gesteld aan DCG.

In de woorden van Bitvavo in een blogpost: "De huidige situatie bij DCG heeft geen impact op Bitvavo klanten, haar platform en haar dienstverlening. Bitvavo staat garant voor het uitstaande bedrag en neemt daarmee het risico van haar klanten over. Bitvavo blijft de diensten aanbieden die onze klanten van ons verwachten en alle klanten kunnen op elk moment al hun tegoeden opnemen."

Grootste bitcoinfonds ter wereld wil mogelijk aandelen terugkopen

Aandeelhouders in het Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) worden mogelijk deels uitgekocht. Het grootste bitcoinfonds ter wereld staat flink onder water. De koers van GBTC staat zo'n 48% lager dan het aantal bitcoin dat in het fonds zit.

Het Grayscale Bitcoin Trust heeft momenteel 643.572 BTC in kas. Dit fortuin hebben ze opgebouwd sinds 2012. In de beginjaren was een aandeel in GBTC een van de weinige manieren voor grote fondsen in met name Amerika om blootstelling te krijgen aan bitcoin. Inmiddels zijn er tal van financiële producten en zijn er grote bedrijven die zelf bitcoin aanhouden.

Grote wallets snoepen $6,7 miljard aan bitcoin op

De cryptomarkt is relatief rustig met een bitcoin prijs die tussen de $16.000 en $18.000 schommelt zonder echte uitbraken. Hoe lang gaat dit duren? On-chainanalisten wijzen op verhoogde activiteiten van whales, entiteiten op de blockchain met 1.000 bitcoin of meer.

"Nieuwe rally kan beginnen nadat bitcoin koers van 9.000 dollar aantikt"

De bitcoin koers consolideert momenteel nog steeds onder de koers van 17.000 dollar, waar de bulls het continu lijken te verliezen van de bears. Volgens de pseudonieme analist Goldenbreakout moet bitcoin eerst nog naar de koers van 9.000 dollar terugvallen om een nieuwe bullrun te beginnen. Ook analist Immortal verwacht een epische rally voor bitcoin in 2023.

Sam Bankman-Fried wordt uitgeleverd aan Amerika en op borgtocht vrij

Sam Bankman-Fried wordt uitgeleverd aan Amerika vanuit de Bahama's, meldt nieuwszender ABC. De voormalige FTX-baas heeft daarvoor zijn uitleveringspapieren getekend.

Snel daarna kwam SBF op borgtocht vrij na het betalen van 250 miljoen dollar, waarbij vastgoed van zijn ouders als onderpand diende.

Een week geleden is hij strafrechtelijk aangeklaagd door de Amerikaanse autoriteiten wegens grootschalige financiële fraude. De 31-jarige Bankman-Fried is vorige week gearresteerd op de Bahama's op verzoek van de Amerikaanse regering. Hij zat de afgelopen dagen vast zonder borgtocht in de Fox Hill-gevangenis. Ook de CEO van Alameda Research, zijn ex Caroline Ellison, heeft inmiddels schuld bekend en belastende verklaringen afgelegd over Sam Bankman-Fried.

Je kunt nu de bitcoin prijs zien vanuit je Twitter account

Twitter heeft een nieuwe feature toegevoegd. Alle gebruikers kunnen nu heel makkelijk de prijs van bitcoin checken.

Forbes: CZ verloor 60 miljard dollar in 9 maanden

Grootverdieners in de cryptomarkt hebben veel pijn geleden in 2022, het jaar van de cryptodrama's en faillissementen. Zo ook Changpeng Zhao, ook wel bekend als 'CZ'.

Lees meer over:
Bitcoin weekoverzicht

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan