Goedemorgen Bitcoin: Mercado Bitcoin krijgt vergunning van centrale bank

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Mercado Bitcoin, de grootste cryptobeurs van Brazilië, krijgt vergunning van centrale bank

Mercado Bitcoin, de grootste cryptobeurs van Brazilië, heeft een vergunning gekregen van de centrale bank. De lokale krant Valor Economico meldt dat het gaat om een vergunning als “payment institution”.

Het bedrijf is nu bevoegd als betaalinstelling de lokale markt te betreden, onder de status van “uitgever van elektronisch geld”.

Roberto Dagnoni, CEO van Mercado Bitcoin, vertelt in een verklaring:

“De goedkeuring van de centrale bank is een belangrijke stap, omdat het ons in staat stelt om door te gaan met de uitbreiding van onze bedrijfsplannen om onze klanten een nog completere ervaring te bieden”

‘Aantal bitcoin pinautomaten stijgt weer na maanden van dalingen’

Bitcoin pinautomaten (of ATM’s) zijn bijna overal te vinden. Toch is er al enige tijd spraken van een daling in het aantal locaties. Daar komt nu een beetje verandering in. De maand mei bracht een opvallende opleving te weeg. Er verschenen bijna 1400 nieuwe machines op de markt volgens Coin ATM Radar.

Van januari tot en met april 2023 was er een gestage daling van het totale aantal automaten zichtbaar. Grote economieën zoals de Verenigde Staten droegen significant bij aan deze daling, terwijl Australië, Polen en Spanje juist het aantal geïnstalleerde bitcoin ATM’s zagen toenemenen.

Analisten gebruiken AI om bitcoindieven op te sporen

Elliptic, een analysebedrijf voor cryptocurrency, integreert kunstmatige intelligentie (AI) in hun toolbox voor het volgen van transacties en het detecteren van risico’s. Partijen als Elliptic houden het netwerk van bitcoin in de gaten en bieden daar diensten omheen. Klanten zijn bijvoorbeeld overheden, maar ook bedrijven.

Door gebruik te maken van OpenAI’s chatbot, ChatGPT, stelt het bedrijf dat het in staat is om data sneller en in grotere hoeveelheden te ordenen. Het bedrijf heeft echter wel bepaalde gebruikslimieten ingesteld en maakt geen gebruik van ChatGPT-plugins.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...