Goedemorgen Bitcoin: Mexicaanse miljardair wil met zijn bank BTC omarmen

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin populair in India ondanks onduidelijkheid rondom regels

Ondanks het onzekere juridische klimaat is bitcoin ongekend populair in India. Het land laat wat investeringen in de industrie betreft een indrukwekkende groei zien. Over het afgelopen jaar is er namelijk 19.900 procent meer geïnvesteerd in bitcoin en andere cryptocurrency's.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dat is meer dan goed nieuws voor bitcoin, aangezien India één van de grootste landen ter wereld is qua inwoners. Met meer dan 1,3 miljard inwoners hoeft het wat dat betreft alleen China voor zich te dulden.

Als we de data van Chainalysis mogen geloven is het Indiase volk met name in het vierde kwartaal van 2020 massaal in bitcoin gestapt. Tot dat moment vertoonden de investeringen in het land een gestage groei om daarna compleet door het dak te gaan.

Binance reageert op waarschuwing uit Groot-Brittannië: 'Er verandert niets'

Update - Binance mag geen Bitcoin derivaten aanbieden in het Verenigd Koninkrijk. Dat stelt Financial Conduct Authority (FCA) in een bericht richting de beurs. Vandaag reageert het bedrijf op de waarschuwing.

Volgens de toezichthouder biedt Binance speculatieve producten zoals futures aan via binance.com aan Britse klanten. En dat is niet de bedoeling, het handelsplatform is namelijk niet door de hoepels gesprongen om de juiste papieren te vergaren.

Volgens de tweets van de handelsbeurs verandert er niet direct iets voor Britse klanten.

Deze Mexicaanse miljardair gaat voor primeur met Bitcoin bank

De Mexicaanse miljardair Ricardo Salinas Pliego wil bitcoin accepteren met zijn eigen bank. Banco Azteca moet de eerste bank worden in Mexico die deze stap zet.

Salinas is sinds vorig jaar fervent bitcoiner. Hij steekt zijn ideeën en doelen niet onder stoelen of banken. Banco Azteca is een van de grootste banken in het land en heeft zo'n 19 miljoen betaalrekeningen en 16 miljoen spaarrekeningen.

Salanas vindt dat elke investeerder een beetje bitcoin in zijn of haar portfolio moet hebben. Hijzelf zit met 10% van zijn portfolio in BTC. Hij noemt de dollar en andere nationale valuta pure oplichting.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!