Goedemorgen Bitcoin: MicroStrategy haalt $1,05 miljard op om Bitcoin te kopen

Goedemorgen! We hebben het laatste bitcoinnieuws voor je op een rijtje gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.
De huidige prijs van bitcoin is: 18,835.82USD

Bitcoin is nu meer dan 1.000 miljard dollar waard

De markt van Bitcoin is door de 1.000 miljard dollar geschoten. Wederom een nieuwe mijlpaal voor het digitale goud. 1 Bitcoin is op het moment van schrijven meer dan $53.600 waard.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In 2021 heeft Bitcoin opnieuw een nieuw record gezet: een “1 trillion dollar asset”. Oftewel, de asset is nu 1.000 miljard dollar in totaal. Het gaat om de actuele prijs van bitcoin maal het aantal BTC in omloop. Er is ruim 18,6 miljoen bitcoin op de markt, uiteindelijk kunnen er maximaal 21 miljoen bitcoin bestaan.

Dit opmerkelijke record is het gevolg van de razendsnelle groei die de munt dit jaar heeft doorgemaakt. Ga maar na: op de laatste dag van 2020 was de totale marktwaarde nog de helft.

MicroStrategy haalt $1,05 miljard op om Bitcoin te kopen

MicroStrategy heeft $1,05 miljard opgehaald voor een nieuwe investering in Bitcoin. Woensdag maakte de beursgenoteerde clouddienstverlener bekend dat zij $600 miljoen wilde ophalen, een dag later werd dat bedrag opgehoogd en nu valt het bedrag nóg hoger uit: MicroStrategy haalt $1,05 miljard op

CEO Michael Saylor haalde dit trucje al eerder uit: de uitgifte van converteerbare obligaties.

Je elektriciteitsrekening betalen met bitcoin? Het kan in Portugal!

Portugese bitcoiners kunnen vanaf deze maand hun elektriciteitsrekening betalen in bitcoin. Luzboa, een kleine energieleverancier in Portugal, maakte bekend dat het binnenkort bitcoin gaat accepteren als betaalmiddel.

Pedro Morais Leitão, de CEO van het bedrijf, liet aan lokale media weten dat de optie om met bitcoin te betalen later deze maand beschikbaar is.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...