Goedemorgen Bitcoin: MicroStrategy haalt $500 miljoen op om BTC te kopen

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rijtje gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Historisch: El Salvador zet in op Bitcoin, wetsvoorstel goedgekeurd

El Salvador laat het er niet bij zitten. Terwijl president Nayib Bukele afgelopen zaterdag bekend maakte dat zijn land Bitcoin gaat omarmen, stemde het congres vanochtend al over het wetsvoorstel. Een historisch moment: de wet is met een overgrote meerderheid aangenomen!

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Op Twitter deelt Bukele het wetsvoorstel dat hij in samenwerking met Jack Mallers heeft opgesteld. Hierin staan een aantal bijzonder mooie statements van de nog maar 39-jarige president.

De context: El Salvador ziet heil in Bitcoin en het Lightning Netwerk omdat ze hiermee veel goedkoper remittances (overboekingen, red.) kunnen verwerken. 22% van het bruto binnenlands product (bbp) is afkomstig van deze geldstromen. Voornamelijk door geld dat vanuit de Verenigde Staten terug naar het arme thuisfront wordt gestuurd.

Nederlandse bitcoinbedrijven betalen €2,4 miljoen aan toezichtkosten voor 2020

Bitcoinbedrijven in Nederland moeten gezamenlijk de toezichtkosten betalen. Dat bedrag valt voor 2020 hoger uit dan eerst gecommuniceerd. Ruim 20 geregistreerde bedrijven moeten gezamenlijk €2,4 miljoen aftikken. Dat meldt het FD.

Eerder kwamen bedragen van €1,6 miljoen voorbij als kosten om op te rekenen. De €2,4 wordt opgedeeld onder alle partijen die zijn geregistreerd gelijk verdeeld. Naar de financiële situatie wordt niet gekeken.

MicroStrategy wil $500 miljoen lenen om Bitcoin te kopen, krijgt $1,6 miljard aangeboden

MicroStrategy wil opnieuw honderden miljoenen dollars ophalen om bitcoin mee te kopen. Het Amerikaanse softwarebedrijf is sinds 2020 bezig met zoveel mogelijk BTC sparen. De teller staat op ruim 92.000 bitcoin, maar directeur Michael Saylor is nog niet klaar.

De vervaldag voor de obligaties ligt in 2028. Goedgekeurde investeerders mogen meedoen in deze investeringsronde. Het plan voor de dollars is duidelijk: het geld gaat direct naar bitcoin.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)