Goedemorgen Bitcoin: MicroStrategy wil meer dan huidige 90.000 BTC

Goedemorgen! De koers van bitcoin staat op 18,835.82USD. We hebben het laatste nieuws voor je op een rijtje gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

MicroStrategy heeft $4,5 miljard aan Bitcoin maar wil méér

MicroStrategy heeft op moment van schrijven 4,5 miljard dollar aan Bitcoin. Maar ze willen nog méér kopen, zo maakt de beursgenoteerde firma bekend in een begeleidend statement.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De aanbieder van clouddiensten heeft nu 90.531 Bitcoin op haar bedrijfsbalans staan, nadat het deze week voor ruim 1 miljard dollar aan BTC heeft ingeslagen.

Het totaal aantal BTC onder de vleugels van het bedrijf zijn gekocht voor ruim 2,1 miljard dollar. Tegen een gemiddelde aankoopprijs van $23.985 per Bitcoin. Deze strategie werpt zijn vruchten af, want deze stack is inmiddels ruim 4,5 miljard dollar waard, ruim een verdubbeling van het ingelegde bedrag.

Volgens onderzoek zijn er wereldwijd 106 miljoen Bitcoin bezitters

Volgens een rapport van Crypto.com zijn er vandaag de dag wereldwijd 106 miljoen mensen die bitcoin en/of andere cryptovaluta hebben en gebruiken.

Volgens de beurs was er in de eerste maand van dit nieuwe kalenderjaar een toename van 15,7% ten opzichte van eind 2020. De prijsstijging brengt Bitcoin in het vizier van een hele groep nieuwe geïnteresseerden, zo blijkt.

JPMorgan analist: ‘Minstens 1% van je portfolio moet Bitcoin zijn’

Bitcoin is een goede manier om je portfolio te diversifiëren, dat stellen analisten van de grote bank JPMorgan Chase. De analisten zien BTC als een hedge tegen de perikelen in meer traditionele markten. Dat meldt Bloomberg.

De bankiers zijn echter wel wat zuinig met hun tip: investeer 1% van je portfolio in bitcoin. Joyce Chang en Amy Ho: ”In een portfolio met verschillende assets kunnen investeerders tot 1% aan cryptocurrency’s toevoegen.”

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...