Goedemorgen Bitcoin: miljardair vindt crypto nutteloos en waardeloos

Goedemorgen Bitcoin: miljardair vindt crypto nutteloos en waardeloos

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Miljardair Klarman: crypto is nutteloos, onnodig om te hebben

De Amerikaanse hedgefondsmanager en miljardair Seth Klarman heeft zich uitgesproken over bitcoin en andere cryptovaluta. Het heeft geen nut en niemand hoeft het te hebben, vindt hij.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Klarman denkt dat de meest waarschijnlijk uitkomst voor cryptovaluta is dat het waardeloos wordt. Hij heeft vraagtekens bij het nut van cryptovaluta.

“Ik zie het nut van crypto niet in. Ik heb het idee dat het een soort kattenkruid voor techneuten is. Waarom hebben mensen 10 tot 15 verschillende cryptovaluta nodig? Ik snap het niet. Ik denk dat iemand het hoeft te bezitten. Het komt me gewoon voor dat het wel in tranen moet eindigen,” zegt Klarman tijdens een interview met Business Insider.

Coinbase stelt extra eisen aan Nederlanders voor bitcoin opnames

Nederlandse klanten van Coinbase worden vanaf 27 juni extra gevolgd. In een email naar Nederlandse klanten geeft Coinbase aan waarom.

Het gaat specifiek om uitgaande transacties. Stuur je bitcoin naar je adres buiten de cryptobeurs? Dan moet je ook een fysiek adres en naam opgeven. Én een reden voor de transactie. Het Amerikaanse bedrijf verwijst naar Nederlandse regelgeving als reden voor dit besluit.

De standaard identificatie-eisen blijven uiteraard ook gelden. Als kleine bonus gaf Coinbase ook aan dat zij transacties die vanuit hun platform komen langer in de gaten houden. De geldstromen op het netwerk van bitcoin zijn openbaar. Coinbase houdt het geld ook ná je transactie van het platform goed in de gaten. Ook hier wordt verwezen naar lokale en internationale regels.

'$4 miljard aan leningen van bitcoin mining bedrijven onder druk'

De prijsdaling van bitcoin maakt het voor sommige bitcoin miners moeilijker om hun openstaande leningen terug te betalen. Het zou gaan om zo'n $4 miljard, zo schrijft Bloomberg. Ze zijn deze leningen in de laatste jaren aangegaan om mining apparatuur aan te schaffen.

Door de daling van bitcoin van 50% in nog geen twee maanden tijd, staat een groeiend aantal leningen onder water. Veel van de kredietverstrekkers hebben namelijk bitcoin als onderpand geaccepteerd.

Er zijn nog geen gevallen bekend waardoor mining bedrijven failliet raakten door de solvabiliteitsproblemen. Wel zijn er al tal van miners die hun kasreserves hebben verkocht.

Lees meer over:
Bitcoin goedemorgen bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties