Goedemorgen Bitcoin: Nederlandse analist gelooft in prijs van $300.000

Goedemorgen Bitcoin: Nederlandse analist gelooft in prijs van $300.000

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

PlanB: "Bitcoin is nog steeds zwak, heb geduld en geloof in de cycli"

De Nederlandse analist PlanB maakt in 2019 faam binnen de bitcoin-wereld met zijn Stock-to-Flow model. Het model markeerde de eerste serieuze poging om een waarde te plakken op de schaarste van bitcoin. Dit deed PlanB door de schaarste van bitcoin te vergelijken met die van goud. In eerste instantie leverde dat fantastische resultaten op, maar vandaag de dag gaat het wat minder.

Het Stock-to-Flow model kon natuurlijk niet meenemen dat de inflatie in 2022 wereldwijd naar recordhoogtes steeg. Als gevolg daarvan grepen centrale banken in met renteverhogingen, in een poging om de geldhoeveelheid in de wereld te laten krimpen. Dat is gelukt, maar dat ging grotendeels ten koste van de koersen van financiële assets, waaronder die van bitcoin.

Nu zijn we volgens de analist op of rond de bodem uitgekomen en is het een kwestie van geduld. De bovenstaande grafiek is een weergave van de Relative Strength Index (RSI) van bitcoin gedurende de hele levensloop van de asset. Wat we zien is dat de RSI op dit moment nog uiterst zwak is en volgens PlanB is het vooral een kwestie van geduld en geloof in de cycli.

Populaire analist voorspelt bitcoin koers van 300.000 dollar in 2025

Het jaar 2022 mag dan een lastige geweest zijn voor bitcoin, maar dat betekent niet dat iedereen de hoop meteen opgeeft. De Nederlandse analist Michaël van de Poppe heeft zelfs een gigantisch vertrouwen in de toekomst van bitcoin, want hij voorspelt voor het jaar 2025 een koers van tussen de 250.000 en 300.000 dollar.

Voor de eerste helft van het nieuwe jaar verwacht Van de Poppe vooral zijwaartse prijsactie van bitcoin. Vanaf de tweede helft van 2023 moet dan het vuurwerk langzaam beginnen. In die periode ziet de analist de koers van bitcoin opstomen tot 30.000 of zelfs 35.000 dollar.

De voorspelling van de analist is vooral gebaseerd op het mogelijke stoppen van de renteverhogingen van centrale banken als de Federal Reserve. In 2022 waren de inflatie en de renteverhogingen van centrale banken als reactie op die inflatie het grote thema. Nu zijn we volgens Van de Poppe bijna aan het einde van die pijnlijke cyclus.

Coinbase betaalt $100 miljoen in schikking met toezichthouders

Coinbase is $100 miljoen armer. De Amerikaanse cryptobeurs schikt in een zaak rondom hun compliance-afdeling. Toezichthouders in New York vonden de achterstand met minstens 100.000 'potentieel verdachte transacties' te gortig.

De New York State Department of Financial Services (NYFDS) en Coinbase gingen akkoord met een schikkingsvoorstel van $100 miljoen. Dit bedrag bestaat uit een boete van $50 miljoen, De andere $50 miljoen is bedoeld voor het compliance programma van Coinbase.

Toezichthouders wereldwijd eisen van financiële instellingen (dus ook cryptobeurzen) dat zij verdachte transactie melden bij de lokale autoriteiten. Per jurisdictie gelden daar vaak andere regels voor. In New York heeft men met de BitLicense een van de strengste regelpakketten in de industrie.

Lees meer over:
Bitcoin goedemorgen bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties