Goedemorgen Bitcoin: Nederlandse bitcoin dev krijgt financiering

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Binance bewaart 588.171 bitcoin (BTC) voor klanten

Cryptobeurs Binance heeft voor de 10e keer haar Proof of Reserves (POR) voltooid. Het blijkt dat de exchange minder ethereum vasthoudt dan voorheen, terwijl hun bitcoin- en tetherbalans redelijk stabiel blijft.

De publicatie over de reserves, die Binance telkens op de eerste dag van een maand doet, laat dus een gemengde trend zien. Vergeleken met de vorige POR heeft Binance bijvoorbeeld nu 4,3% minder ether. Het zou gaan om 3,89 miljoen ETH ter waarde van $6,4 miljard.

Nederlandse ontwikkelaar Sjors Provoost krijgt financiering voor werk aan open source code

De Nederlandse bitcoin ontwikkelaar Sjors Provoost heeft financiering gekregen van OpenSats. Het precieze bedrag is niet bekend gemaakt.

In navolging op steun aan Marco Falke (in juli) en de Amsterdamse Joshi Bake (in augustus) is het deze keer de beurt aan Sjors Provoost.

Provoost is een bekende en gerespecteerde naam in de bitcoinwereld. Naast zijn werk aan de bitcoinsoftware, is hij ook host van de podcast “Bitcoin, Explained” en auteur van het boek Bitcoin: A Work In Progress.

Apple koopt rechten voor boek over brein achter gevallen cryptobeurs

In een recente ontwikkeling heeft techreus Apple de exclusieve rechten bemachtigd op het aanstaande boek van bestsellerauteur Michael Lewis over Sam “SBF” Bankman-Fried, de voormalige CEO van FTX. Het bedrijf betaalde een indrukwekkende $5 miljoen, na een intensieve biedingsoorlog.

Het boek, getiteld “Going Infinite: The Rise and Fall of a New Tycoon”, wordt verwacht op 3 oktober. Deze datum valt opvallend samen met de start van Bankman-Fried’s strafzaak in New York. Tijdens de Bitcoin 2023 conferentie in Miami hintte Lewis al op een release in oktober.

Amerika klaagt man uit Zuid Afrika aan voor bitcoin scam van $1,7 miljard

Een Amerikaanse rechtbank heeft Mirror Trading International (MTI) veroordeeld wegens het misleiden van slachtoffers met een bitcoin scam. Mogelijk wacht hen nu een bevel tot restitutie van het bedrag van maar liefst $1,7 miljard.

De Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC) deelt details over deze zaak in een persbericht. Zo onthullen ze dat Mirror Trading International Proprietary Limited (MTI) is veroordeeld in een crypto-fraudezaak. De klacht tegen het Zuid-Afrikaanse bedrijf werd op 30 juni ingediend.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...