Goedemorgen Bitcoin: Nederlandse dief steelt $2,5 miljoen aan crypto

Goedemorgen Bitcoin: Nederlandse dief steelt $2,5 miljoen aan crypto

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Nederlander steelt 2,5 miljoen dollar aan crypto en belandt in cel

De Nederlander Wybbo Wirsma is in het Verenigd Koninkrijk veroordeeld wegens het stelen van 2 miljoen pond (2,5 miljoen dollar) aan cryptocurrency's. Ook heeft hij zich schuldig gemaakt aan het witwassen van gelden.

Hij is veroordeeld tot 4,5 jaar cel door de rechtbank in Oxford na een onderzoek van maar liefst vijf jaar. Dat meldt de Britse South East Regional Organised Crime Unit (SEROCU).

De 40-jarige man heeft overigens zijn straf al grotendeels in voorarrest uitgezeten in zowel Nederland als het Verenigd Koninkrijk. In 2019 is er na een politieonderzoek bij de man computers, drugs en contant geld in beslag genomen in zijn huis in Oxford. Hij studeerde in Engeland.

Bitcoin miner Core Scientific wil kortingsbonnen voor Bitmain verkopen

Als we de officiële documenten van de faillissementsprocedure van Core Scientific mogen geloven, dan is het van plan om kortingsbonnen voor apparatuur van Bitmain te verkopen. Het gaat overigens niet zomaar om kortingsbonnen, maar om papieren die een totale waarde van ongeveer 6,6 miljoen dollar met zich meedragen.

Hoewel de kortingsbonnen een waarde van ongeveer 6,6 miljoen dollar dragen, zijn ze voor Core Scientific even niets waard op dit moment. Ze kunnen namelijk enkel en alleen gebruikt worden om 30 procent van orders van nieuwe S19 miners van Bitmain mee te betalen.

Column: Onontgonnen gebied

Twee onderwerpen voerden voor mij deze week de boventoon, aan de ene kant klimaat en aan de andere kant hoe wij omgaan met onze online omgeving. Je zou het ook 'online klimaat' kunnen noemen. In beide gevallen zijn wij er als mens verantwoordelijk voor. Wij maken of breken het.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan