Goedemorgen Bitcoin: ‘Nieuwe bitcoin koersexplosie is kwestie van tijd’

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Joe DiPasquale: "Nieuwe bitcoin koersexplosie is kwestie van tijd"

Volgens DiPasquale is het huidige macro-economische klimaat in ieder geval "dienstbaar" aan bitcoin te noemen. Daarmee doelt hij waarschijnlijk op de onzekerheid die heerst omtrent de banken, waardoor het narratief van bitcoin als veilige haven weer opkwam.

We moeten echter nog maar zien of bitcoin daadwerkelijk een primaire veilige haven is op het moment dat de pleuris echt uitbreekt. De schaarste van bitcoin is natuurlijk razend interessant, maar op grote schaal moet het protocol zich echt nog bewijzen als een veilige haven.

DiPasquale is echter zeer optimistisch over bitcoin. "Wij denken niet dat de markt op de korte termijn nog een extra boost nodig heeft. Het is een kwestie van tijd voordat we een nieuwe grote rally zien", aldus DiPasquale.

Lyn Alden: Bitcoin wordt waardevoller naarmate mensen zich realiseren dat banken riskant zijn

De waarde van bitcoin wordt duidelijker naarmate mensen zich realiseren dat banken risicovol zijn, aldus macro-expert Lyn Alden. Volgens Alden beginnen steeds meer mensen de waardepropositie van bitcoin (BTC) te begrijpen na de instorting van verschillende regionale banken dit jaar. Ze is Amerikaanse econome en investeerder die bekend staat om haar analyses van macro-economische trends en beleggingsstrategieën.

Ze doet haar uitspraken tijdens een recente panelbijeenkomst van MicroStrategy World. Ze zei dat nu ook Amerikanen de risico's gaan realiseren van het bancaire stelsel, een sentiment wat in andere landen al langer speelt.

“Ik denk dat mensen als vanzelfsprekend aannamen wat een groot deel van de wereld niet als vanzelfsprekend beschouwt, namelijk dat banken riskant zijn, dat er risico's zijn, vooral als je boven bepaalde verzekeringslimieten zit. Kortom, u leent aan de bank om te investeren in een verscheidenheid aan activa, en de meesten van ons nemen niet de tijd om de activa van de banken waarin we actief zijn te bestuderen. Veel van hen zijn niet openbaar, dus we kunnen niet zelfs doen als we dat zouden willen."

Miljardair Tudor Jones is veel minder positief over bitcoin

Hedgefondsmanager Paul Tudor Jones is ineens een stuk minder positief over bitcoin. De miljardair die de afgelopen jaren erg fan leek te zijn van de grootste cryptovaluta, vindt het nu minder aantrekkelijk vanwege het onvriendelijk regelgevingsbeleid in de VS.

Ook verwacht Tudor Jones de komende tijd weer lagere inflatie, wat de noodzaak voor bitcoin kleiner maakt. Hij vertelt bij CNBC's Squawk Box zijn verhaal over de huidige markt:

"Bitcoin heeft echt een probleem, want in de Verenigde Staten is het hele regelgevende apparaat ertegen."

In de afgelopen jaren was het verhaal van Tudor Jones wel anders. In 2021 noemde hij het een geweldige diversificatie van een beleggingsportfolio, met een allocatie van maar liefst 5%. Een jaar ervoor vergeleek hij het nog met een Apple-aandeel in 1980. Afgelopen twee jaar was Jones fan van bitcoin als hedge tegen inflatie.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...