Goedemorgen Bitcoin: onrust op de markt na nieuws over ETF’s

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Uitstroom van bitcoin bij beurzen duidt op vertrouwen van hodlers, zegt analist

Het aantal bitcoin dat wordt bewaard op gecentraliseerde cryptobeurzen is in augustus met 4,1% gedaald, een signaal dat zou kunnen duiden op verhoogd vertrouwen van investeerders in bitcoin.

Volgens gegevens van CryptoQuant hebben centrale cryptobeurzen aan het einde van augustus 2.010.346 bitcoin in bewaring, een afname van 86.305 ten opzichte van het begin van de maand. Dit is het laagste reserve niveau sinds januari 2018.

De afnemende bitcoinvoorraad op beurzen suggereert dat er vertrouwen is van lange termijn investeerders, en dat het is te interpreteren handelaren wachten op meer gunstige marktomstandigheden voordat ze verkooporders uitvoeren.

SEC stelt 7 bitcoin spot ETF’s uit

De Securities and Exchange Commission (SEC) stelt aanvragen voor bitcoin spot ETF’s van bedrijven zoals BlackRock en Fidelity uit.

De deadlines voor beslissingen over de iShares Bitcoin Trust van BlackRock, de Wise Origin Bitcoin Trust van Fidelity, de Bitcoin Trust van VanEck, de Bitcoin Trust van WisdomTree en de Invesco Galaxy Bitcoin ETF zijn verlengd tot 17 oktober, terwijl de deadline voor het Valkyrie Bitcoin Fund is uitgesteld tot 19 oktober, stelt de beurswaakhond in afzonderlijke documenten. Een beslissingsdeadline voor de Bitwise Bitcoin ETP Trust is ook uitgesteld tot 16 oktober.

Bitcoin koers levert volledige Grayscale-stijging in, problemen op komst?

De bitcoin koers steeg met ruim 5 procent nadat bekend werd dat Grayscale zijn ETF-rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft gewonnen. Inmiddels is die volledige stijging weer ingeleverd en lijkt het pessimisme terug te keren op de markt. Volgens de populaire analist Miles Deutscher is de daling een “duidelijk signaal van de markt.”

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...