Goedemorgen Bitcoin: Opnieuw oproep tijdens G20-top voor uniforme cryptoregels

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Opnieuw oproep tijdens G20-top voor uniforme cryptoregels

De Indiase premier Narendra Modi heeft tijdens de G20-top opgeroepen tot een gezamenlijke internationale aanpak voor de regulering van cryptocurrencies. Premier Modi benadrukte het belang van een uniform raamwerk, gelet op de wereldwijde implicaties van opkomende technologieën zoals blockchain en cryptocurrency.

India, dat momenteel het voorzitterschap van de G20 bekleedt, heeft in een officiële notitie zijn visie uiteengezet op een wereldwijd raamwerk voor crypto. Deze visie is in lijn met de richtlijnen van organisaties als de Financial Stability Board (FSB), de Financial Action Task Force (FATF) en het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Daarnaast zijn er specifieke suggesties opgenomen gericht op ontwikkelingslanden.

Cryptobeurzen in Zuid-Korea moeten vanaf september $2,3 miljoen aan reserves opzij zetten

Zuid-Koreaanse cryptobeurzen moeten vanaf september minstens 3 miljard won (2,3 miljoen dollar) aan reserves aanhouden op bankrekeningen. Het cryptominded land voert strengere controles om consumenten te beschermen in de opkomende cryptomarkt.

Een toezichthouder van de bancaire sector heeft cryptobeurzen verzocht om minstens 3 miljard won of het equivalent van 30% van hun dagelijkse gemiddelde stortingen aan reserves opzij te zetten. Zodat ze “hun aansprakelijkheid voor schade aan gebruikers” kunnen nakomen als zich een risico voordoet. De omvang van dergelijke fondsen moet volgens de richtlijnen worden beperkt tot 20 miljard won (ca. 15,3 miljoen dollar).

Durfinvesteerder die dieptepunt van bitcoin voorspelde, ziet einde bearmarkt naderen

Volgens cryptobelegger Chris Burniske is het sentiment op de cryptomarkt aan het keren. Hij houdt rekening met een terugkeer van een bullmarkt.

Burniske vertelt zijn 262.000 volgers op het sociale media platform X dat door een credit of flush event de prijs van bitcoin nog verder kan duikelen.

Bij een credit event is er sprake van situaties waarbij bepaalde leningen, obligaties of financiële producten in gebreke blijven of niet aan hun betalingsverplichtingen kunnen voldoen. Dit kan leiden tot prijsschommelingen en volatiliteit op de financiële markten. Bij een flush event worden grote aantallen crypto futures bijvoorbeeld geliquideerd, waarbij er ineens veel onderliggende bitcoin op de markt komt en waardoor de prijs zakt.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...