Goedemorgen Bitcoin: PayPal beheerde in 2022 meer dan $500 miljoen aan cryptovaluta

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

PayPal bewaart meer dan $500 miljoen aan cryptovaluta

Volgens de jaarlijkse filing bij de Securities and Exchange Commission had Paypal op 31 december 2022 meer dan $500 miljoen aan cryptovaluta.

Het lijkt misschien even alsof de betaalgigant dit zelf op de balans heeft staan, maar dat is niet het geval. PayPal biedt bitcoindiensten aan haar klanten aan. In totaal hebben ze daarom $291 miljoen aan bitcoin en $250 miljoen aan ether voor hun gebruikers in beheer.

Genesis deelt plannen om schuldeisers terug te betalen

Genesis en Digital Currency Group (DCG) delen de plannen om schuldeisers terug te betalen.

Eerder bereikte partijen als Bitvavo en Genesis een principe-akkoord over de terugbetaling van hondreden miljoenen. Aandelen van Genesis Global Trading gaan naar Genesis Global Holdco.

DCG hangt als moederbedrijf boven Genesis. En die bestaat dus uit twee onderdelen. Genesis Global Trading kwam in de problemen in de onrustige markt in 2022. Zij zorgde bij beurzen als Bitvavo en Gemini voor liquiditeit en de optie om renteproducten aan te bieden. Genesis Global Trading stopte echter met uitbetalen van klanten. Het gevolg is een grote schuldenlast.

Bitcoin Focus #163: Shortsqueeze

Er is iets bijzonders aan de hand in de bitcoinmarkt. In de afgelopen periode is de prijs van bitcoin gestegen van $17.000 naar $24.000. De recente prijsstijging van bitcoin is in belangrijke mate veroorzaakt door een shortsqueeze.

Op Bitcoin Focus schrijft analist Maarten over deze shortsqueeze. Hierbij worden handelaren die speculeren op een lagere prijs van bitcoin uit hun posities geforceerd.

Derivaten kunnen heel handig zijn om risico’s te dekken. Maar daarnaast is het ook een gewild speeltje voor speculanten. Hefboomposities zorgen er voor dat er investeerders grotere posities kunnen openen dan het kapitaal dat ze hebben.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...