Goedemorgen Bitcoin: PlanB verwacht koersexplosie

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

PlanB verwacht op korte termijn koersexplosie van bitcoin

De transparante natuur van de blockchain maakt het mogelijk om interessante statistieken over bitcoin te verzamelen. Vaak zitten daar wat haken en ogen aan, maar het voorziet de oplettende analist onmiskenbaar van bruikbare informatie over de markt. Ditmaal deelt PlanB een grafiek waarin hij een combinatie maakt tussen de koersgeschiedenis en het percentage van alle bitcoin die op een virtueel verlies staan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Goedemorgen Bitcoin: PlanB verwacht koersexplosie

Op het moment van schrijven staan ongeveer 35 procent van alle bitcoin op een virtueel verlies. Zoals je in de grafiek kunt zien is dat een situatie die vaak gepaard gaat met een koersbodem. PlanB vraagt zich dan ook af hoe lang bitcoin nog in de "blauwe zone" blijft. "Nog steeds blauw... maar voor hoe lang nog?" Aldus PlanB via Twitter.

Celsius heeft nog maar voor twee maanden geld om kosten te dekken

Cryptogeldschieter Celsius heeft snel geen geld meer. Dat blijkt uit nieuwe gerechtelijke documenten. Advocatenkantoor Kirkland & Ellis heeft enkele voorspellingen gedeeld.

Hieruit blijkt dat de geldschieter in oktober niet meer genoeg geld zal hebben. Het bedrijf heeft daarnaast ook nog eens een tekort van $2,8 miljard (kijkend naar de cryptovaluta die ze voor handen hebben). Ze moeten nog een enorm bedrag aan cryptovaluta uitbetalen aan depositors.

Naar verluidt heeft Celsius nog ongeveer $130 miljoen in kas. Dit zal tegen oktober opraken, zoals te zien is in bovenstaande schatting van het advocatenbureau. Kirkland & Ellis verwacht dat het bedrijf eind oktober bijna $34 miljoen in het rood zal staan.

Braziliaanse broker gaat bitcoin verkopen

Een grote Braziliaanse broker met 3,6 miljoen klanten gaat bitcoin verkopen. Het gaat om XP, één van de grootste fintechspelers in het land.

De concurrenten Nubank en MercadoLibre gingen hen al eerder voor. XP heeft hiervoor een aparte crypto-entiteit XTAGE opgericht. Maandag stonden de mannen op de Nasdaq beurs om de lancering van het nieuwe cryptoplatform te vieren (met het luiden van de bel).

XTAGE is dan ook ontwikkeld in samenwerking met de Nasdaq en crypto-bewaarbedrijf BitGo. De bewaardiensten van BitGo zijn volledig geïntegreerd in het dashboard van XP. Je kunt dus bitcoin kopen in de bestaande app. BitGo zal optreden dan ook als custodian en de meeste activa van XTAGE opslaan in cold storage.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...