Goedemorgen Bitcoin: ransomwaregroep REvil ontmaskerd

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Ransomwaregroep REvil ontmaskerd, politie neemt cryptovaluta in beslag

Een van Ruslands meest beruchte ransomwarebendes is ontmaskerd. De Russische Federale Veiligheidsdienst FSB heeft op 14 januari van alles in beslag genomen, waaronder cryptovaluta.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De politie deed bij 25 adressen een inval. Deze zouden allemaal verband houden met de REvil-groep. De plekken behoorden toe aan 14 leden van de ransomwarebende. Het zou gaan om locaties rond Moskou, St. Petersburg en Lipetsk.

Cryptobeurs Bitfinex vertrekt uit Ontario door strenge richtlijnen

Bitfinex trekt zich terug uit de Canadese provincie Ontario. Klanten uit Ontario hebben nog tot 1 maart van dit jaar om hun fondsen van het platform te halen. Bitfinex is helder: ”Klanten uit Ontario met open posities wordt ten strengste aangeraden om deze direct te sluiten.”

Je kunt nu bitcoin doneren aan universiteit San Diego

De San Diego State University (SDSU) gaat bitcoin donaties accepteren. Ze willen daarmee de adoptie van cryptovaluta binnen de universiteit bevorderen.

In oktober 2021 startte de Campanile Foundation (TCF) al met het accepteren van hun eerste cryptodonaties. Dit is een organisatie die nauw betrokken is aan de universiteit als auxiliary. Nu gaat de SDSU zélf ook overstag. Men kan de instelling sponsoren met bitcoin (BTC) en ether (ETH).

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)