Goedemorgen Bitcoin: reageerde Satoshi als eerst zélf op eigen whitepaper?

907 totale weergaven

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt

Fidelity is de éérste institutionele custodial voor Bitcoin van Canada

Fidelity Clearing Canada ULC (FCC) wordt de eerste gereguleerde partij die in Canada bitcoin custody mag aanbieden voor institutionele beleggers.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Naast deze bewaardiensten gaat het naar verluidt ook om ’trading services’. Volgens Scott Mackenzie, de president van FFC, was er geen ontkomen meer aan:

“De vraag naar investeringen in digitale activa groeit aanzienlijk en institutionele beleggers zijn op zoek naar een gereguleerd dealerplatform om toegang te krijgen tot deze activaklasse.”

‘Bitcoin exchange van Winklevoss broers gewaardeerd op 7 miljard dollar’

De bitcoin beurs Gemini wil 400 miljoen dollar (353 miljoen euro) ophalen in een nieuwe financieringsronde, meldt persbureau Bloomberg. De exchange is bekend vanwege de oprichters, de broers Tyler en Cameron Winklevoss.

Volgens bronnen dichtbij het bedrijf wordt de onderneming uit New York gewaardeerd op maar liefst 7 miljard dollar. Het zou daarmee met onder meer Coinbase, FTX, Binance en Blockfi de volgende unicorn op de bitcoinmarkt zijn.

Was de eerste reactie op de Bitcoin white paper van Satoshi zelf?

Gerald Votta van Quantum Economics heeft een theorie over de ware identiteit van Bitcoin bedenker Satoshi Nakamoto. Volgens Votta is de Canadese cryptograaf James A. Donald de man die achter het pseudoniem van Satoshi Nakamoto schuilt.

Donald was de eerste persoon die commentaar gaf op de in 2008 gepubliceerde Bitcoin white paper. Het interessante aan zijn reactie is dat hij enkele minuten na de publicatie meteen een redelijk diepgaande vraag wist te stellen.

Gerald Votta vraagt zich af hoe je de Bitcoin white paper kunt lezen en vervolgens binnen drie minuten meteen een goede vraag kunt stellen over de schaalbaarheid van Bitcoin. “Dat lijkt bijna onmogelijk,” aldus Votta.