Goedemorgen Bitcoin: Rechtbank geeft Nederlandse cryptobedrijven gelijk,DNB heeft teveel kosten doorbelast

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Rechtbank geeft Nederlandse cryptobedrijven gelijk: DNB heeft teveel kosten doorbelast

Nederlandse cryptobedrijven hebben jarenlang teveel betaald voor hun toezicht. Volgens de rechtbank in Rotterdam heeft de Nederlandsche Bank (DNB), de toezichthouder op de cryptosector, ten onrechte hogere toezichtskosten in rekening gebracht. De rechter heeft zich vandaag uitgesproken over deze zaak.

Het gaat om tien bedrijven die naar de rechter stapten, nadat ze eerder zonder succes bestuurlijk bezwaar hadden aangetekend. Het betreft de volgende bedrijven: Happycoins, Anycoin Direct, Litebit, BUX, Bitonic, B4C, Blox, Coinmerce, Bitmymoney, BTC Direct Europe en Bitvavo.

Mempool voor eerst sinds april 2023 weer bijna leeg

Voor het eerst in lange tijd zijn de kosten voor on-chain bitcoin betalingen weer erg laag. Sinds de Ordinal-gekte was de mempool de laatste maanden doorgaans erg vol, waardoor de concurrentie om blockruimte toenam.

Als je nu naar de verschillende mempool explorers kijkt, zie je hoe het in de laatste week van september ineens veranderde.

Waar er in augustus honderdduizenden onbevestigde transacties in de mempool zaten (en begin september op de piek maar liefst 750.000 transacties zaten te wachten op een plekje in de blockchain), is dat nu wel anders.

De mempool is bijna leeg en zoals mempool.space laat zien, betaal je met 2 sats/vbyte weer genoeg om in een block te komen. De laatste keer dat dat gebeurde was april 2023, alweer een half jaar geleden.

Grootste derivatenbeurs Canada lanceert bitcoin futures

De Canadeze beurs TMX start binnenkort met aanbieden van de handel in bitcoin futures.

De futurescontracten zullen worden verhandeld op de Montreal Exchange, zullen in contanten worden afgewikkeld en de waarde ervan wordt uitgedrukt in Amerikaanse dollars.

TMX Group klinkt misschien niet als een bekende naam, maar vergis je niet. Ze zitten achter de allergrootste beursen van Canada, waaronder de aandelenbeurs genaamd de Toronto Stock Exchange (TSX). Naar verluidt draaide het bedrijf in 2022 een omzet van $1 miljard.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...