Goedemorgen Bitcoin: regulering crypto in Europa weer stapje dichterbij

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Rockband OneRepublic geeft concert en accepteert daarvoor Bitcoin

OneRepublic heeft een show gegeven die volledig werd betaald door bitcoin. De Amerikaanse band kreeg bitcoin voor een akoestisch optreden in Haydn Hall.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Op 16 november kwamen ze in het historisch theater in Wenen (Oostenrijk) met de primeur in de branche. Naar verluidt gaan ze binnenkort opnieuw een ‘bitcoinconcert’ geven.

Ryan Tedder, de zanger van de band, reageert als volgt op het nieuws:

“Mijn band en ik zijn zo blij om deel uit te maken van iets waarvan wij geloven dat het zonder twijfel de toekomst is van betalingen gaat zijn voor activa, optredens, diensten, aankopen en muziek in de hele wereld.”

Stervoetballer Andrés Iniesta gewaarschuwd door Spaanse wetgever voor promoten Binance

Stervoetballer Andrés Iniest, die jarenlang de regisseur was op het middenveld bij Barcelona en momenteel speelt bij het Japanse Vissel Kobe, heeft een waarschuwing gekregen van de Spaanse wetgever. Iniesta heeft op zijn Twitter-account met 25 miljoen volgers laten weten dat hij over investeren in crypto leert via Binance.

Blijkbaar is dat iets waar de Spaanse wetgever niet op zit te wachten, want Iniesta heeft van de National Securities Market Commission (CNMV) een reactie gekregen op zijn tweet: “Cryptoassets vallen momenteel buiten de kaders van de wet en brengen enkele grote risico’s met zich mee.”

Europese regulering cryptomarkt weer stukje dichterbij

Regulering van de cryptomarkt in Europa lijkt weer een stukje dichterbij. Het voorgestelde kader van de Europese Unie (EU) is weer een stapje dichter bij ratificatie. Coindesk bericht uitgebreid over de laatste ontwikkelingen.

Op woensdag heeft de Europese Raad, een orgaan die de politieke agenda van de EU bepaalt, zijn standpunt ingenomen over het framework genaamd Markets in Crypto Assets (MiCA).

Dit betekent dat de Raad en het Europees Parlement nu over het voorstel kunnen onderhandelen voordat het formeel als wet wordt aangenomen. Door deze stap in het bureaucratisch proces, is er ook een mandaat opgesteld, wat betekent dat MiCA door de Raad met het Europees Parlement móét worden besproken.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!