Goedemorgen Bitcoin: eerste BTC futures van Europa op komst

Goedemorgen Bitcoin: eerste BTC futures van Europa op komst

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt!

Bitcoin rekenkracht herstelt met bijna 200% na verbod China

De rekenkracht van het bitcoin netwerk is sinds 28 juni verdrievoudigd, zo blijkt uit nieuwe marktcijfers. Steeds meer bedrijven zetten hun machines weer online na het mining verbod ingesteld door China.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De hashrate is een metric om de rekenkracht van het bitcoin netwerk te meten. De snelheid van de miners wordt aangeduid in hash/seconde. Het zijn echter schattingen en je kunt moeilijk één getal geven, omdat het iedere seconde verschilt.

Bitcoin futures op komst voor Europese markt

Volgende maand worden de allereerste Bitcoin futures van Europa gelanceerd op Eurex. Het is de grootste derivatenbeurs van ons continent. In een persbericht schrijft de ETC Group dat ze op 13 september zullen beginnen met het aanbieden van de handel in 'Bitcoin ETN Futures'.

Zij zijn leverancier van effectenhandel voor digitale activa. Daarmee is de ETC Group de aanbieder van de eerste 'centraal geclearde Bitcoin ETP'. Het financieel product krijgt de naam BTCetc Physical Bitcoin (BTCE).

El Salvador krijgt hulp van ontwikkelingsbank voor adoptie Bitcoin

Nu 7 september dichterbij komt, neemt de hype rondom de Bitcoin-wet voor El Salvador weer toe. De Central American Bank for Economic Integration heeft ook haar visie geuit over deze ontwikkeling. In gesprek met Reuters vertelt Carlos Sanchez dat hij optimistisch is.

Het hoofd van investeringen van de bank geeft aan dat ze El Salvador zullen helpen "om te navigeren in wateren die nog moeten worden verkend". Daarmee doen ze dus een handreiking aan president Bukele, anders dan een heleboel ander financiële instellingen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin goedemorgen bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties