Goedemorgen Bitcoin: ‘sancties tegen Rusland leidt tot zwakkere euro en sterkere BTC’

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Arthur Hayes: sancties tegen Rusland leidt tot zwakkere euro en sterkere bitcoin

De bitcoin koers is gisteren weer onder de $20.000 gezakt. De koers is afgewezen bij het weerstandsniveau van $22.400 en levert nu weer in. Intussen gebeuren er qua Yield Curve Control (YCC) interessante dingen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De voormalige CEO van bitcoin beurs BitMEX Arthur Hayes neemt de afkorting YCC in de mond. Hij voorziet een “Doom Loop” in de macro-economische arena.

Hayes zegt: ‘Zodra goud slaagt, slaagt ook bitcoin. (…) Waarom zou een centrale bank “sparen” in een westerse fiat valuta, als hun spaargeld willekeurig en eenzijdig is te bevriezen door de exploitanten van de digitale fiat-monetaire netwerken.’

Binance negeert sancties Iran

Volgens Reuters heeft Binance Iraanse klanten bediend, terwijl
het land op de sanctielijst stond en de cryptobeurs er geen zaken mocht doen. Een e-mailadres en VPN waren voldoende om te blijven handelen.

In 2018 werden onder Trump opnieuw sancties ingevoerd tegen
Iran. Gevolg daarvan was dat het voor cryptobedrijven die ook zaken deden in de
Verenigde Staten niet toegestaan was om ook klanten in Iran te bedienen. In
november van dat jaar stelde Binance gebruikers in Iran op de hoogte van de sancties
en instrueerde ze om hun accounts op te zeggen en de cryptovaluta op te nemen.

Vijfde grootste Zwitserse bank brengt bitcoin naar 2 miljoen klanten

De vijfde grootste bank van Zwitserland betreedt de bitcoin markt. PostFinance, de bankafdeling van Swiss Post, gaat vanaf 2024 bitcoin verkopen en bewaren. Dat meldt de nieuwssite SwissInfo.

De firma heeft 2,69 miljoen klanten in de bergstaat. ‘Onze klanten willen via hun bank direct toegang tot deze markt’, zegt Sandra Lienhart, hoofd retail banking bij PostFinance.

“We zien steeds meer financials die deze markt hebben betreden de afgelopen 18 maanden, en volgens ons is dit het ideale moment om dat voorbeeld te volgen.”