Goedemorgen Bitcoin: sats, bits of BTC?

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin, sats of bits? Bitfinex laat gebruikers zelf kiezen

Bitcoin beurs Bitfinex komt met een nieuwe manier om bitcoin (BTC) te handelen op hun platform. Er komt een heuse ‘SAT Mode’ waarmee je jouw bitcoin kunt weergeven in de kleinst mogelijke eenheid: satoshi’s.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Even opfrissen: een bitcoin bestaat uit 100 miljoen satoshi’s (of sats). Het protocol kent zelfs alleen sats als eenheid, een bitcoin is iets wat ‘wij’ zelf gebruiken.

In de praktijk is deze optie vooral een leuk psychologisch trucje. Een bitcoin kost momenteel ruim $43.000, terwijl je per dollar ruim 2.300 sats kunt krijgen. Dat laatste klinkt beter natuurlijk.

Deze miljardair en topinvesteerder geeft toe: ‘Ik heb wat Bitcoin, cash is trash’

Miljardair en investeer-legende Ray Dalio verkiest goud boven bitcoin (BTC), maar ziet wel de meerwaarde van de digitale munt. Eerder vertelde de Amerikaan al dat hij een ‘beetje’ bitcoin heeft.

In gesprek met CNBC geeft Dalio aan dat hij bitcoin vooral ziet als manier om je portfolio wat uit te breiden, voor de diversificatie. Goud is voor hem echter nog een beter spaarmiddel, dus voor de lange termijn interessanter.

Hij noemt bitcoin digitaal goud, maar gaat toch voor het gouwe ouwe metaal.

CEO van Binance US stapt op door verschil van inzicht, eerder stapte Braziliaanse directeur op

Binance US moet op zoek naar een nieuwe directeur. Brian Brooks trekt de deur achter zich dicht na een periode van enkele maanden. Brooks begon op 1 mei van dit jaar met zijn rol bij de handelsbeurs.

Brooks heeft tot nu toe geen officiële reden gegeven buiten dat het gaat om een verschil in inzicht op strategisch vlak. Mogelijk heeft het te maken met de recente ontwikkelingen wereldwijd rondom Binance. De cryptobeurs ligt onder vuur omdat ze in veel landen diensten aanbieden waar ze niet de juiste papieren voor hebben.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...