Goedemorgen Bitcoin: SEC gaat gevecht met Grayscale aan

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

PlanB: "Ik weet zeker dat we een nieuwe bullmarkt krijgen"

Als het aan PlanB en zijn modellen ligt, hadden we op de koers van 58.000 dollar moeten verkopen in de periode van maart tot april 2021. Destijds gaf het model enkele rode bollen aan en die staan over het algemeen voor een top. Inmiddels is er echter sprake van blauwe bollen en dat betekent normaal gesproken dat we ons rond de bodem begeven.

Als het aan PlanB ligt is dit het moment om bitcoin te kopen. "Achteraf gezien hadden we de top moeten verkopen (rood) op 58.000 dollar in de periode van maart tot april 2021... met datzelfde inzicht moeten we nu de bodem kopen (blauw) op 17.000 dollar", zo is de conclusie van de analist op basis van zijn grafiek.

Afrekenen met bitcoin met chip in je hand, zo doe je dat

Het Lightning Network is een tweede laag op Bitcoin die razendsnelle en goedkope betalingen mogelijk maakt. De afgelopen jaren is het netwerk enorm gegroeid en het enthousiasme rondom de technologie neemt met de dag toe. Dat enthousiasme heeft één Zwitserse bitcoiner ertoe bewogen om een NFC-chip in zijn hand te laten plaatsen.

De Zwitserse IT-professional die nu in de voetsporen of beter gezegd handsporen van Wismeijer volgt, geeft aan de chips vooral te gebruiken om de mogelijkheden van bitcoin te laten zien aan mensen. "Het is vooral om te laten zien wat er mogelijk is", aldus de Zwitser die we alleen kennen onder het pseudoniem F418.

F418 zegt verder dat het vooral een grappige toepassing is, maar dat hij mensen niet adviseert om dit daadwerkelijk te gebruiken of hem na te doen. Uiteindelijk voegt het natuurlijk weinig toe en kan het er zelfs voor zorgen dat criminelen denken dat er iets te halen valt met jouw handen. Daar zit natuurlijk helemaal niemand op te wachten.

SEC gaat gevecht met Grayscale aan

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft vorige week een reactie gegeven in de zaak met Grayscale. Ze verdedigen zichzelf tegen claims omtrent de rechtszaak van Grayscale Investment.

Het gaat om een rechtszaak over de aanvraag om het Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) om te toveren naar in een spot bitcoin exchange-traded fund (ETF). Dit verzoek is eerder dit jaar afgewezen. Volgens Grayscale is het echter "willekeurig, grillig en discriminerend".

Grayscale spande daarom op 29 juni een rechtszaak aan tegen de SEC. Ze vroeg de Amerikaanse Centrale Raad van Beroep voor het District of Columbia Circuit om het bevel van de SEC te herzien.