Goedemorgen Bitcoin: ‘SEC wil liever BlackRock dan Binance’

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bloomberg analist: SEC wil liever BlackRock dan Binance

Een analist van Bloomberg deelt theorieën waarom ’s werelds grootste beleggingsmaatschappij een Bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) heeft aangevraagd.

BlackRock heeft afgelopen week een verzoek ingediend bij de SEC voor een iShares Bitcoin Trust. Het beleggingsinstrument, ontworpen om de onderliggende marktprijs van BTC te volgen, geeft beleggers exposure aan BTC zonder dat ze het direct moeten kopen.

Miljardenfonds van Rothschild telg bouwt posities in bitcoinbedrijven af

RIT Capital Partners, een Britse investeringsmaatschappij van £ 3,6 miljard (4,2 miljard euro), heeft eerder dit jaar zijn investeringspositie in verschillende crypto-startups afgebouwd.

De trust, opgericht door Jacob Rothschild, had sinds 2021 tientallen miljoenen ponden geïnvesteerd in cryptobedrijven. Uit het jaarverslag 2021 blijken er posities van respectievelijk £ 27,8 miljoen, £ 33,2 miljoen en £ 20,8 miljoen in bedrijven als Animoca Brands, Kraken en Paxos. Maar uit het jaarverslag van 2022 blijkt dat deze respectievelijk zijn verlaagd naar £ 14,2 miljoen, £ 16,2 miljoen en £ 16,2 miljoen. Jacob Rothschild (87) is een telg uit de Britse tak van deze invloedrijke bankiersfamilie, die al eeuwenlang een voorname positie vertegenwoordigen in de internationale bankenwereld.

Column: Het nieuwe geld en de oude instituties

Binance klanten in Nederland kregen een mail met de mededeling dat het bedrijf spoedig stopt met het aanbieden van diensten aan mensen met domicilie in Nederland. BlackRock heeft een ETF-aanvraag gedaan bij de Securities and Exchange Commission voor een Bitcoin ETF, of Exchange Traded Fund.

Week in Bitcoin: Binance verlaat Nederland

We blikken terug op een bewogen week voor bitcoin! We hebben het meest opmerkelijke nieuws voor je op een rij gezet.

Binance gaat Nederland verlaten. Het is beurs niet gelukt om een registratie te krijgen bij De Nederlandsche Bank. Dat maakt de exchange bekend op haar site en inmiddels ook op Twitter.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...