Goedemorgen Bitcoin: Silvergate sluit Exchange Network voor digitale assets na onrust

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Silvergate sluit Exchange Network voor digitale assets na onrust

Silvergate Bank sluit zijn betalingsnetwerk voor digitale activa, het Silvergate Exchange Network (SEN), vanwege een “risicogebaseerde beslissing”. Dit nieuws komt na de daling van meer dan 59% van de aandelen van de bank in de afgelopen vijf dagen vanwege bezorgdheid over een mogelijk faillissement. Silvergate heeft ook aangekondigd dat het $9,9 miljoen zal terugbetalen aan BlockFi nadat de rechtbank de bank had opgedragen dit te doen.

BlockFi is een crypto-bedrijf dat net als Silvergate werd getroffen door de ineenstorting van FTX vorig jaar. Silvergate had liquiditeitsproblemen vanwege de bear-markt voor cryptovaluta en werd ook getroffen door aanzienlijke uitstroom in het vierde kwartaal van 2022, wat resulteerde in een nettoverlies van $1 miljard.

Zaak over belastingontduiking Michael Saylor gaat door na uitspraak rechter

Een juridische rechtszaak van MicroStrategy is door de Superior Court van het District van Columbia afgewezen. Er liep een claim dat bitcoinbull Michael Saylor belastingen zou hebben ontlopen. Via een rechtszaak wilde het bedrijf dit gevaar afwenden. Dit verzoek is nu afgewezen.

De aanklacht was dat Michael Saylor inkomstenbelasting ontdook. Voormalig procureur-generaal Karl Racine van Washington D.C kwam in autustus 2022 met dit statement.

In oktober poogden Saylor en zijn bedrijf MicroStrategy bij de rechtbank om het tegendeel te bewijzen door bewijs te leveren. Dat verzoek is nu op 28 februari door de rechter afgewezen.

WSJ: Tether gebruikte schimmige constructies om toegang te krijgen tot banken

Een nieuwe rapportage van The Wall Street Journal beweert dat Tether, het bedrijf achter de USDT stablecoin, valse documenten en schimmige bedrijven heeft gebruikt om zijn moederbedrijf toegang te geven tot het banksysteem.

Het artikel citeert e-mails en documenten waaruit blijkt dat het bedrijf door verschillende hoepels moest springen om verbonden te blijven met het traditionele financiële systeem. Op deze manier kon Tether bankrekeningen blijven openen.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...