Goedemorgen Bitcoin: spotmarkt ETF van Valkyrie in de vrieskast

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Besluit over fysiek bitcoinfonds van Valkyrie uitgesteld naar januari 2022

De Securities & Exchange Commission besluit pas in 2022 over een bitcoin spot ETF van Valkyrie Digital Asset.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dat blijkt uit een bekendmaking van de beurswaakhond. Het is niet de eerste keer dat de waakhond het besluit hierover voor zich uitschuift.

Coinbase klant verliest $11,6 miljoen aan bitcoin in 10 minuten

Een klant van Coinbase is minstens 11,6 miljoen dollar (~10 miljoen euro) aan cryptocurrency’s verloren na een hack. Het slachtoffer kocht in april maar liefst 200 bitcoin via de Amerikaanse beurs Coinbase. Vrij snel na deze enorme transactie ontvangt hij een melding dat zijn account is gesloten.

De klant denkt in contact te staan met Coinbase om zijn account weer vrij te geven, maar hij blijkt in contact te staan met een hacker die het heeft gemunt op zijn bitcoins.

De klant rook onraad en meldde het voorval bij Coinbase, maar het kwaad is al geschied. In korte tijd is er $11,6 miljoen aan cryptocurrency’s waaronder tientallen bitcoins, van zijn account verdwenen en weggesluisd naar diverse wallets.

‘Nieuwe regels voor bedrijven achter stablecoins zoals Tether’

Een belangrijk adviesorgaan van het Amerikaanse ministerie van Financiën adviseert om stablecoinbedrijven behandelen als een financiële instelling. Neemt minister Janet Yellen, de voormalige presidente van de Federal Reserve, dit advies over?

Het is de President’s Working Group (PWG), een adviesorgaan voor de Biden-regering, die de risico’s én kansen van dit type cryptovaluta in kaart heeft gebracht.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!